www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαλάτα της συνθηκολόγησης


Υλικά

  • 1 ραντίτσιο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 2 σαγκουίνια
  • Λίγα καρύδια
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο
  • Μέλι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζω το ραντίτσιο από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβω στα έξι κάθετα προς την καρδιά.
  2. Στρώνω τα κομμάτια του ακτινωτά σε πιατέλα. Ανάμεσα στα κομμάτια το ραντίτσιο φωλιάζω τα φύλλα από την καρδιά της σαλάτας. Ψιλοκόβω τη ρόκα και την σπέρνω από πάνω.
  3. Στίβω μισό σαγκουίνι και το υπόλοιπο ενάμιση το κόβω σε κυβάκια. Σπέρνω το πορτοκάλι και τα καρύδια πάνω στη ρόκα.
  4. Ανακατεύω στο χυμό του πορτοκαλιού λίγο μπαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού μέλι ανθέων Λεμονοδάσους. Μόλις λιώσει το μέλι, περιχύνω με το dressing τη σαλάτα και μονολογώ : Τρελαθήκαμε τελείως, θα κάτσω να φάω ένας άνθρωπος μια πιατέλα πρασινάδες σκέτες?
Αντιμετωπίζω το πρόβλημα ως ακολούθως : Για την μοναξιά παίρνω τηλέφωνο μια φίλη μου, νάρθει να φάμε.

Για τις τοξίνες, κόβω σε μια πιατέλα λαδοτύρι Μυτιλήνης, Χαλούμι και ένα σαλάμι με πάπρικα που μου έφερε η μαμά μου από την Πράγα. Φρυγανίζω ψωμί ζυμωτό της θείας μου της Γεωργίας, και σερβίρω στα ποτήρια λευκό μοσχοφίλερο.

Το σκυλί συνοδεύει το κοτόπουλο με ρύζι του με κομμάτια σαγκουίνι που ύπουλα κλέβει από το πιάτο μου.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.