www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές και λιαστή ντομάτα


Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • Eλαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή μία κοφτή κουταλίτσα σκόρδο σε σκόνη



Ετοιμασία

  1. Χαράζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 50-70 λεπτά (μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν πολύ μέσα), τις ανοίγουμε, βγάζουμε την ψίχα τους με κουταλάκι και πολτοποιούμε απαλά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Μουλιάζουμε για 15 λεπτά τις λιαστές ντομάτες σε καυτό νερό, ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια (κομφετί).
  4. Τσιγαρίζουμε πιπεριές και ντομάτες σε λίγο ελαιόλαδο.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε με πασπαλισμένο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ιδανικά οι μελιτζάνες ψήνονται στη φωτιά (ξύλα ή και στο γκάζι) για να πάρουν την ωραία καπνιστή γεύση που διακρίνει παραδοσιακά αυτή τη σαλάτα.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.