Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φινόκιο ψημένο με παρμεζάνα
Υλικά
- 200 γρ. ρίζες φινόκιο, πλυμένες και κομμένες στη μέση
- 50 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να "κρατάει" ακόμα και το στραγγίζουμε καλά.
- Κόβουμε το φινόκιο κατά μήκος σε 4 κομμάτια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Προαιρετικά προσθέτουμε πριν το ψήσιμο και κυβάκια από καλής ποιότητας ζαμπόν.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|