www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαλάτα με μπασμάτι και μυρωδικά


Υλικά

  • 1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα γλυκό κόκκινο κρασί
  • 2-3 κρεμ. φρέσκα
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι. μοσχοκάρυδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Σησαμέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζω το μπασμάτι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζω τις σταφίδες μαζί με το κρασί να μουλιάζουν (όση ώρα βράζει το ρύζι).
  2. Μόλις γίνει το ρύζι, το απλώνω σε ταψί μέχρι να κρυώσει και μετά το ξεχωρίζω με πηρούνι και το βάζω στην πιατέλα που θα σερβίρω.
  3. Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνω στο ρύζι, σουρώνω τις σταφίδες και τις προσθέτω κι αυτές.
  4. Ανακατεύω σ΄ ένα φλυτζάνι σησαμέλαιο το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι και περιχύνω το ρύζι.
  5. Ανακατεύω καλά και δοκιμάζω για να δω αν όλα πάνε καλά στη γεύση (δεν πρέπει να είναι ούτε ξινή, ούτε γλυκιά).
Συνοδεύει ψητό αρνί ή κατσικάκι ή είναι πολύ όμορφη σαλάτα για μπουφέ.
Νομίζω ότι είναι πέρσικη συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Zeta Politi

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.