www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αυγολέμονο


Υλικά

  • 2-3 αυγά
  • 2 λεμόνια



Ετοιμασία

  1. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το ασπράδι των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα.
  2. Oταν γίνει ρίχνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την σούπα στην σουπιέρα χτυπώντας σιγά-σιγά με το σύρμα (ή το πηρούνι) για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ή περιχύνουμε το φαγητό. Δέν ανακατεύουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ανακάτεμα
    Από: Άννα  10 / 1 / 2006
    Γιατί δεν ανακατεύουμε? Εγω όχι μόνο κουνώ ολόκληρη την κατσαρόλα, αλλά αφήνω τη σούπα να βράσει λίγο. Κανένα πρόβλημα με το αυγολέμονο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αυγολέμονο
    Από: Νατάσα  24 / 2 / 2006
    Βεβαίως και ανακατεύουμε ή κουνάμε την κατσαρόλα γύρω γύρω, αν 
    πρόκειται για φαγητό όπως τα ντολμαδάκια π.χ.
    Εγώ διαφωνώ και με τη διαδικασία παρασκευής γιατί ποτέ δε μου 
    άρεσε το φαγητό να έχει μέσα... "σαπουνάδα"! Γι` αυτό χτυπάω τα 
    αυγά ολόκληρα, ασπράδια κρόκους μαζί. Και στο τέλος ξαναβάζω το 
    φαγητό σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση για να μην φάμε ωμό 
    το αυγό. Όχι μόνο τώρα με τη γρίπη των πτηνών. Ανέκαθεν. και 
    για τον κίνδυνο της σαλμονέλλας είναι απαραίτητο.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αυγολέμονο
    Από: Νατάσα  25 / 2 / 2006
    Άμα χτυπηθούν πολύ καλά τα αυγά δεν κόβει. Αλλά ΠΟΛΥ καλά!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.