www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ασπρη σάλτσα με βασιλικό


Υλικά

  • 250 ml. άσπρο ξύδι από κρασί
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
  • 10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου μία κουταλιά.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το ξύδι και τον ζωμό ή το νερό και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με το συρμάτινο χτυπητήρι αυγών.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μας αργά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά κουκιά ή τα φασόλια φούρνου.

Συνοδεύει: Κουκιά, φασόλια φούρνου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Το ξύδι
    Από: Elsa   18 / 1 / 2004
    Η σάλτσα μου φαίνετε πολύ ωραία, αλλά έχω μία απορία. Το ξύδι γιατί το βράζουμε τόσο πολύ που από 250ml να μείνει μόνο μια κουταλιά; Φαντάζομαι πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Αν γνωρίζει κάποιος "please enlighten me", αλλιώς θα σκάσω από περιέργεια¨:)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ξύδι
    Από: Νένα  17 / 5 / 2004
    Πράγματι το ξύδι χρειάζεται να βράσει και να μείνει τόσο.Διαφωνώ βέβαια στο γρήγορό του βράσιμο.Μένει πάντα ξύδι και είναι πιο φίνο.Επειδή φτιάχνω κέτσαπ μόνη μου ξέρω πόσο διαφορά κάνει αν θα το βάλεις ατόφιο ή βρασμένο. Δοκιμάστε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.