www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πέστο (Pesto)


Υλικά

  • 200 γρ. φυλαράκια βασιλικού (πλυμμένα και στεγνωμένα)
  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας τριμένη παρμεζάνα
  • μισό φλυτζάνι κουκουνάρι (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρτισμένο)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο και δουλεύουμε λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, δουλέυουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.
  3. Το μεταφέρουμε σε μπωλ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα.
Το πέστο εκτός από σπαγγέτι συνοδεύει και άλλα ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) αλλά και ριζότο, πατάτες βραστές. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μια-δυό κουταλιές σε σόυπες λαχανικών.

Σημ. 1: οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με το γούστο μας.

Σημ. 2: διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκια αρκετό καιρό και στη κατάψυξη ακόμα περισσότερο αλλά είναι καλύτερο φρέσκο. Το σερβίρουμε όμως πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.


Συνοδεύει: ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, σούπες από λαχανικά.
Τη συνταγή συνιστά: η Κυριακή Διαμαντοπούλου

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.