www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγιονέζα


Υλικά

  • 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κοφτά κουταλάκια άσπρο ξύδι
  • Λίγο λευκό πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 320 γρ. λάδι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την μουστάρδα σε ένα γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το ξύδι και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα-σταγόνα και ανακατεύουμε συνεχώς (πάντα προς την ίδια κατεύθυνση).
  4. Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να πήζει ρίχνουμε λίγο λεμόνι ώστε να αραιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λάδι.
  5. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μια λεμόνι και μια λάδι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Το πρόβλημα με τη μαγιονέζα είναι οτι "κόβει" εύκολα. Αν κόψει:
1)Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς ή
2)Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά, Σαλάτες, Ομελέτες

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.