www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγιονέζα εύκολη


Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 7 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκι ξύδι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κρόκους αυγών



Ετοιμασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με 1/2 κούπα νερό να κάψει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο νερό, διαλύουμε το κόρν φλάουρ καλά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  4. Ανακατεύουμε την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι (αν έχουμε) μέχρι να ενωθούν καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το λάδι (λίγο-λίγο) και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς.
Το πρόβλημα με τη μαγιονέζα είναι οτι "κόβει" εύκολα. Αν κόψει:
1)Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς ή
2)Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά, Σαλάτες, Ομελέτες

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ (?) ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
    Από: Natalia  18 / 5 / 2007
    πολλές φορές χρησιμοποιώ το σάιτ αυτό και σαν βάση δεδομένων 
    ακόμα και για δικές μου συνταγές. Καλά όχι δικής μου έμπνευσης, 
    το έχουμε διευκρινίσει αυτό, απλά συνταγές που δοκίμασα, που 
    μου άρεσαν που τις αποθήκευσα στον σκληρό και κάποια στιγμή τις 
    έδωσα και εδώ. 
    Και είναι πολλές φορές που ανατρέχω εδώ για να τις βρω (λόγω 
    καταστροφής των αρχείων μου). Μία από αυτές είναι και η 
    παρακάτω : (αυτή την συνταγή την είχε δώσει αντ`εμού η 
    αγγελική, με χαρακτηριστικό πρόλογο : Η συνταγή από τη Ναταλία, 
    που κι αυτή την πήρε απ΄αλλού :) 
    
    1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
    1 κούπα καλαμποκέλαιο
    1 κουταλ.γλυκού μουστάρδα
    1 κουταλ.γλυκού ξύδι
    1 κουταλ.γλυκού χυμό λεμονιού
    1/2  κουταλ.γλυκού αλάτι
    1/2 κουταλ.γλυκού ζάχαρη
     
    Χτυπάμε πρώτα στο multi για 1 λεπτό (και λιγότερο) όλα τα 
    παραπάνω και κρατάμε το 1/2 από το λάδι.
    Ανοίγουμε το multi, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και 
    ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
    Αν θέλουμε η μαγιονέζα  μας να ασπρίσει κι άλλο προσθέτουμε 1 
    κουταλάκι νερό και χτυπάμε για λίγο
    Για την παρασκευή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοιχτό 
    mixer και να ρίχνουμε το 1/2 λάδι του τέλους λίγο-λίγο καθώς θα 
    αναδεύεται η μαγιονέζα.
    
    (Μουστάρδα μπορούμε να βάλουμε και περισσότερη, αναλόγως την 
    μουστάρδα και το πως μας πάει στην γεύση)
    
    Την συνταγή την έχω κάνει και με ίδια ποσότητα κρέμα γάλακτος 
    (δεν είχα πρόχειρο εβαπορέ) με την ίδια επιτυχία.
    
    Το ερωτηματικό στον τίτλο είναι για να μην αρχίσουν πάλι οι 
    συζητήσεις για το αν είναι μαγιονέζα ή όχι. Είναι μια παρασκευή 
    (dressing?) που μοιάζει στην γεύση με την μαγιονέζα και μπορεί 
    να χρησιμοποιηθεί αντ`αυτής. 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.