www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ντιπ της ελπίδας


Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 100 γρ μπλε τυρί τύπου ροκφόρ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό light
  • Προαιρετικά 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι καγιέν



Ετοιμασία

Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια, το ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  2. Ομοίως λιώνουμε και το τυράκι.
  3. Αναμιγνύουμε το λιωμένο αβοκάντο με το τυρί και όλο μαζί με το γιαούρτι συνεχίζοντας με το πιρούνι μας την προσπάθεια ομογενοποίησης του μείγματος.
  4. Προσθέτουμε αν θέλουμε το ελαιόλαδο.
  5. Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι καγιέν.
Ταιριάζει πολύ με ζαρντινιέρες λαχανικών, nachos και παντός είδους chips. Πάει όμως και πολύ για άλειμμα σε σάντουιτς.
Το ντιπ αυτό είναι πατέντα της Τίνας.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.