www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Mostarda Mantovana


Υλικά

  • 1/2 κιλό μήλα κατάλληλα για μαρμελάδα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιναπιού
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες



Προετοιμασία

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα μήλα, τις φέτες του λεμονιού και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει ίσα - ίσα.
Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ημέρα, να σταθούν τα φρούτα στη ζάχαρη.

Ετοιμασία

  1. Την άλλη μέρα τα βράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσουν στην πυκνότητα μιας αραιής μαρμελάδας.
  2. Προσθέτουμε τις 5 σταγόνες του αρώματος τους σιναπιού, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  3. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο.
Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ με τυριά κυρίως λευκά με απαλή γεύση, όπως ανθότυρο, μανούρι, χλωρή μυζήθρα, αλλά και με ώριμα αγελαδινά και πρόβεια τυριά πικάντικά αλλά όχι πολύ αλμυρά.

Συνοδεύει: τυρια
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.