www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Dressing για ψητό ψάρι με λεμόνια confit


Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • 1-2 λεμόνια κονφί (πάντα τη φλούδα)
  • Κόλιανδρος
  • Πλατύφυλλος βασιλικός
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πάπρικα
  • Λίγο κίμινο
  • Για τα λεμόνια confit:
    • Ενα αποστειρωμένο βάζο
    • Μπόλικο θαλασσινό αλάτι
    • Αρκετά λεμόνια (προτιμώνται τα κλεμμένα από τη λεμονιά του γείτονα)



Ετοιμασία

Dressing:
  1. Ψιλοκόβουμε πολύ τη φλούδα του λεμονιού κονφί, τα φύλλα του κόλιανδρου και του βασιλικού.
  2. Χτυπάμε με το πιρούνι το λαδολέμονο και προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Συγγνώμη που δεν δίνω ποσότητες, αλλά πάντα το φτιάχνω δοκιμάζοντας. Σκέφτηκα να γράψω 1 κουταλάκι από αυτό, 1 κούπα από το άλλο, αλλά δεν είναι δίκαιο αφού δεν τα έχω μετρήσει ποτέ. Γι αυτό καλύτερα κι εσείς ν' ανακαλύψετε το κρυφό σας ταλέντο :))))

Λεμόνια confit:
  1. Χαράζουμε τα λεμόνια στα τέσσερα καθέτως σε όλο το μήκος τους. Αφήνουμε μόνο ένα εκατοστό στο ένα άκρο άκοπο για να συγκρατούνται ενωμένα.
  2. Γεμίζουμε τα λεμόνια με πολύ αλάτι και τα τοποθετούμε στο βάζο.
  3. Κάθε στρώμα λεμονιών το σκεπάζουμε με αλάτι.
  4. Οταν το βάζο γεμίσει, συμπληρώνουμε χυμό λεμονιού τόσο όσο να καλύπτει όλα τα λεμόνια και το αλάτι ως πάνω, γιατί αλλιώς θα χαλάσουν.
  5. Σφραγίζουμε το βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Οταν τα χρειαστούμε, βγάζουμε τα λεμόνια από το βάζο, τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, αδειάζουμε και πετάμε όλη τη σάρκα και κόβουμε την φλούδα όπως μας χρειάζεται ανάλογα με τη χρήση : julienne (σε μακρόστενες λωρίδες) για γαρνίρισμα σε ψάρι, σαλάτες, σούπες ή brunoise (σε πολύ λεπτοκομμένο ζάρι) για dressing.

Συνοδεύει: Ψάρι
Τη συνταγή συνιστά: Νίκος από το Sydney

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.