www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πάπρικα


Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. ντοματοπελτέ
  • 200 ml. περίπου λάδι
  • Αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • tabasco (όσο θέλουμε) ή καυτερή πιπεριά



Ετοιμασία

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους και τους σπόρους και τις βάζουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν καλά.
  2. Οταν μείνουν χωρίς υγρά, τις χτυπάμε στο blender μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  3. Επειτα ρίχνουμε στο blender τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το tabasco και όσο λάδι σηκώσει και χτυπάμε για λίγο ακόμη. (Αν βάλουμε καυτερή πιπεριά, την ψήνουμε κι αυτή στην αρχή και τη λιώνουμε μαζί με τις άλλες πιπεριές)
Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Συνοδεύει: Μπιφτέκι
Τη συνταγή συνιστά: η Ασπα Παππά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
    Από: Νίκος  19 / 1 / 2005
    Μια πιο οικονομική εκδοχή της σαλάτας πάπρικα (Θεσσαλονίκη που την έψαχνα, όσο ζήταγα σάλτσα κανείς δεν την ήξερε). 3 πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες απο βαζάκι) 1 κουτί τοματοπελτέ (200 γρ.) 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα 3 κουταλάκια γλυκού πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καυτερή (τσίλι)* 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι γλυκού ζάχαρι (Προαιρετικά τυρί φέτα τρίμα 100γρ.)** Λάδι *Αν σας αρέσουν τα καυτερά και τα αντέχετε βάλτε ένα κουταλάκι. Όλα στο blender, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Συνοδεύει πολλά φαγητά με κρέας (χωρίς σάλτσα, πατάτες τηγανητές ή και μόνη της). **Μόνη της είναι πιο ωραία αν μετά τη παρασκευή της προσθέσουμε το τυρί φέτα, παίρνει και την κάψα. ΠΡΟΣΟΧΗ Η κάψα έρχεται μετά την γλύκα. Αν καείτε φάτε φέτα ή πιείτε λίγο φρέσκο γάλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
      Από: εύα  18 / 2 / 2005
      Υπάρχει δυνατότητα συντήρηρησης αυτής της σάλτσας σε βαζάκι στο ψυγείο ; φαντάζομαι πως το παθαίνετε και εσείς, ακόμη και αν έχουμε όλα τα υλικά στο ψυγείο , κάποιες φορές το μυαλό κολλάει ,με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στις εύκολες λύσεις και στα συνηθισμένα συνοδευτικά φαγητών ( ενώ αν το έχεις έτοιμο!!)Η προσθήκη ελαιόλαδου στην επιφάνεια της σάλτσας πριν το κλείσιμο του βάζου θα βοηθούσε στη συντήρησή του;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
        Από: Ασπα  18 / 2 / 2005
        Μπορείς, αφού φτιάξεις μια ποσότητα, να τη χωρίσεις σε κουπάκια 
        sanitas, αυτά για προφιτερόλ, να τα σκεπάσεις με μεμβράνη και να 
        τα φυλλάξεις στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουν πολύ εύκολα και η δόση 
        είναι για μια μερίδα.
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.