www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ντιπ με ροκφόρ


Υλικά

  • 250 γρ. ροκφόρ
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Λίγο άνηθο (ή λίγο μάλαθρο ή γενικά αρωματικά χόρτα-λίγο μην το παρακάνετε)



Ετοιμασία

Λιώνουμε το ροκφόρ με το πιρούνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μίγμα μας να πάρει χρώμα και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε δροσερό, αν είναι απόγευμα με μπόλικη μπύρα, ή αν είναι βράδυ με κρύο κρασάκι κατά προτίμηση λευκό και να είναι και χύμα

Συνοδεύει: Κράκερ σκέτα ή με κάποια γεύση, Chips κλασσικά ή με ρίγανη
Τη συνταγή συνιστά: ο ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δήμητρα  29 / 12 / 2005
    Γρήγορο και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: O συνοδός και οι συνοδευόμενοι...
    Από: nervosa_anorexia  29 / 12 / 2005
    `Η εγώ παραείμαι φαφούτα (όπως λέμε δηλαδή τσιγγούνα, 
    καβουροτσέπω, σπαγγοραμμένη κλπ κλπ) ή ζούμε σε 
    εποχές "παχύσαρκων" αγελάδων κι εγώ μήτε που το πήρα χαμπάρι..
    
    Και εξηγούμαι για να μη με παρεξηγήσει ουδείς, μέρες που είναι:
    
    Το κόστος της συνταγής (η οποία, σημειωτέον, μου άνοιξε για τα 
    καλά την όρεξη) ανέρχεται σε 8-9 Ευρώ, βάσει πρόχειρου 
    υπολογισμού της αξίας των υλικών. 
    
    Τα κράκερς ή τα πατατάκια που προτείνεται να συνοδεύει, είναι 
    σαφώς πολύ-πολύ φτηνότερα (κι αν μάλιστα είναι και μη-επώνυμης 
    μάρκας, πάμε ακόμα παρακάτω στο κόστος).
    
    Κάτι μου φαίνεται οξύμωρο λοιπόν... 
    Σκέψου δηλαδή να έρθουν εποχές που στο γεύμα "πάπια με 
    πορτοκάλι", η αξία των πορτοκαλιών να ξεπερνά κατά πολύ την 
    αξία της πάπιας. 
    Φωτιά στα μπατζάκια μας και μη χειρότερα!
    
    Sorry για την οικονομοτεχνική μελέτη του... ροκφοροειδούς ντιπ, 
    αλλά είναι και μέρες γιορτινές και το μυαλό μπερδεύεται 
    σκεπτόμενο, ταυτόχρονα με το ροκφόρ, και τα εκατομμύρια των 
    σκελετωμένων παιδιών που θα έκαναν τρελές χαρές έστω και για 
    ένα-δυο κρακεράκια... κι ας μην ήταν ντιπαρισμένα βρε αδερφέ!!
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: nicolas  27 / 3 / 2006
    ΑΚΡΙΒΟ, ΞΕ-ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΤΙΠ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!! ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ BAGDET ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ SITE ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ! ;-)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πολύ αλμυρό μου βγήκε
    Από: COLUMBO  3 / 4 / 2006
    Εμένα πάλι μου βγήκε πολύ αλμυρό χωρίς να βάλω αλάτι.Μήπως αν 
    έβαζα περισσότερο γιαούρτι να γινόταν καλύτερο?Για πείτε καμιά 
    ιδέα γιατί σε γενικές γραμμές ήταν καλό.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΕΙΡΗΝΗ  25 / 7 / 2006
    Μια δοκιμή θα σε πείσει!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
    Από: ΝΑΤΑΛΙΑ  30 / 8 / 2007
    ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΟΚΦΟΡΝ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΠΗΡΑΖΕΙ???????????????? ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΝΕΙ????????????????????
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.