www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σκορδαλιά με καρύδια


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Μουσκεύουμε το ψωμι, το στίβουμε και το βάζουμε στο multi.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα το αλάτι το πιπέρι το λεμόνι και το ξύδι και τα πολτοποιούμε.
  3. Μόλις τελειώσουμε αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
  4. Στο multi σπάμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε μέσα στη σκορδαλιά και τα ανακατεύουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η libra77gr

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: skordalia
    Από: silia  10 / 12 / 2006
    ladi poythena???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: lena  19 / 1 / 2007
    mono pou skeftomai to skordo me ta karidia anakateuomai tha protimiso ti klasiki skordalia pou exei kai patates,skordo,ladi soumaki apo brasta psaria alati,piperi teleia.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: ιωάννα  19 / 1 / 2007
      Σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις πριν την απορρίψεις γιατί σκόρδο 
      και καρύδι δένουν θαυμάσια και είναι καθιερωμένη γεύση σε 
      πολλές σάλτσες και όχι μόνο σκορδαλιά. Εάν πάλι έχεις δοκιμάσει 
      και δεν σου άρεσε τότε πάω πάσο.
      
      Πάντως η συνταγή θέλει και λάδι.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!!
    Από: Λέν@  23 / 1 / 2007
     Είναι υπέροχη!!! Εμείς οι Ηπειρώτες την συνηθίζουμε πολύ. 
    Συνοδεύει υπέροχα τα κρεατικά και κυρίως κυνήγια π.χ. λαγό!!!
    (ενώ της πατάτας, ταιριάζει καλλίτερα με ψαρικά).
    
     Χρησιμοποιούμε μπόλικα καρύδια που τα αλέθουμε στο multi 
    (ή στο γουδί, οι παλαιότερες) και λίγο ή καθόλου ψωμί.
     Δεν χρησιμοποιούμε λεμόνι, παρά μόνο ξίδι από κρασί. Όσο για 
    το λάδι, είναι προαιρετικό (βγάζουν και τα καρύδια). Μπορεί και 
    να αντικατασταθεί από την «λίγδα» του φαγητού!!! ή να 
    παραλειφθεί τελείως, οπότε γίνεται νηστίσιμη-αλάδωτη.
     Σκόρδο βάζουμε όσο θέλουμε (ανάλογα με τα γούστα): από μία 
    σκελίδα μέχρι ...
     
    Την έχω φάει και χωρίς σκόρδο, σαν ένα πολύ γευστικό dressing!
    
     Έχει και όμορφο χρώμα: ένα απαλό μοβ!!!
    
      Μπορεί να φαγωθεί ωμή ή και ελαφρώς βρασμένη, που είναι 
    υ π έ ρ ο χ η!!! εγώ την προτιμώ!!! Είναι το αγαπημένο μου 
    φαγητό, (φτιαγμένη όμως από την μαμά μου, τώρα που 
    δεν «υπάρχει» η γιαγιά). Είμαι ικανή να φάω όλη τη γαβάθα με το 
    κουτάλι ή πάνω σε φέτες ψωμιού!!!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.