Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: skordalia
Από: silia 10 / 12 / 2006
ladi poythena???
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: lena 19 / 1 / 2007
mono pou skeftomai to skordo me ta karidia anakateuomai tha
protimiso ti klasiki skordalia pou exei kai patates,skordo,ladi
soumaki apo brasta psaria alati,piperi teleia.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ!!!
Από: Λέν@ 23 / 1 / 2007
Είναι υπέροχη!!! Εμείς οι Ηπειρώτες την συνηθίζουμε πολύ.
Συνοδεύει υπέροχα τα κρεατικά και κυρίως κυνήγια π.χ. λαγό!!!
(ενώ της πατάτας, ταιριάζει καλλίτερα με ψαρικά).
Χρησιμοποιούμε μπόλικα καρύδια που τα αλέθουμε στο multi
(ή στο γουδί, οι παλαιότερες) και λίγο ή καθόλου ψωμί.
Δεν χρησιμοποιούμε λεμόνι, παρά μόνο ξίδι από κρασί. Όσο για
το λάδι, είναι προαιρετικό (βγάζουν και τα καρύδια). Μπορεί και
να αντικατασταθεί από την «λίγδα» του φαγητού!!! ή να
παραλειφθεί τελείως, οπότε γίνεται νηστίσιμη-αλάδωτη.
Σκόρδο βάζουμε όσο θέλουμε (ανάλογα με τα γούστα): από μία
σκελίδα μέχρι ...
Την έχω φάει και χωρίς σκόρδο, σαν ένα πολύ γευστικό dressing!
Έχει και όμορφο χρώμα: ένα απαλό μοβ!!!
Μπορεί να φαγωθεί ωμή ή και ελαφρώς βρασμένη, που είναι
υ π έ ρ ο χ η!!! εγώ την προτιμώ!!! Είναι το αγαπημένο μου
φαγητό, (φτιαγμένη όμως από την μαμά μου, τώρα που
δεν «υπάρχει» η γιαγιά). Είμαι ικανή να φάω όλη τη γαβάθα με το
κουτάλι ή πάνω σε φέτες ψωμιού!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|