www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγιονέζα του Γιώργου


Υλικά

  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
  • 2 αυγά
  • 12 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 3 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τα 2 αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, την σκόνη μουστάρδας και το χυμό του λεμονιού στο μπλέντερ ή στο κάδο του πολυμίξερ.
  2. Ξεκινάμε το μηχάνημα και στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά.
  3. Σταματάμε όταν η μαγιονέζα έχει γίνει σαν βούτυρο σφικτή.

Συνοδεύει: Ψητά ψάρια
Τη συνταγή συνιστά: ο ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Lamprini  17 / 2 / 2007
    Oraia fainete h magioneza alla aparaitita prepei se kathe sintagi
    me oma auga na xrisimopoihsoume kapoio tropo oste ta auga na
    "zestathoun". 
    Enas tropos einai na arxisoume to xtipima ton augon se metaliko
    mpol me augodarti epano se katsarola me zesto nero -to gnosto
    mpanaki- kai  meta h sunexizoume xeirokinita h adeiazoume sto
    mixer. (pisteuo oti me augodarti ginete pio oraia h ufi tis para
    me mixer klp) 
    Enas deutero tropos (an den einai  kairos diakopon gia mpania klp
    :) ) einai na prosthesoume sto migma ligo prin to telos 2-3
    koutalies tis soupas zesto-kauto nero . 
    Etsi tha fame me apolausi tin magioneza mas (h opoiodipote allo
    fagito pou apaitei omo augo ) xoris fobo salmonelas klp.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Λέν@  20 / 2 / 2007
       Για να σκοτωθούν τυχόν ασθένειες ή οτιδήποτε άλλο «κουβαλάει» 
      το αυγό, δεν αρκεί μόνον ένα «ζεστό μπανάκι» (το οποίο μάλλον 
      τα επιδεινώνει). Πρέπει να υποστούν ένα «τσουρούφλισμα», το 
      λιγότερο στους 60ο C, επί  μία ώρα τουλάχιστον.
       Άστα –αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ωμό αυγό «αγνώστου 
      προελεύσεως»- είναι να ...μην σου τύχει!!!
       
       Πάντως, Γιώργο σ’ ευχαριστούμε. Η συνταγή φαίνεται εύκολη. 
      Σίγουρα θα την δοκιμάσω!!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Λέν@  20 / 2 / 2007
        A! ...και ξέχασα να ρωτήσω: Τα αυγά ολόκληρα; μαζί με τα ασπράδια;
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ξ§Ο�Ο�Ξ―Ο� ΞΈΞ­ΞΌΞ±
          Από: Lamprini  20 / 2 / 2007
          Καλη Σαρακοστη :) 
          
          Λεν@ προτινα αυτους τους τροπους μετα απο αρκετη ερευνα πανω στο
          θεμα ωμα αυγα γιατι με τον αντρα μου ειμαστε λατρεις πολλων
          γλυκων και φαγητων που απαιτουν ωμα αυγα . 
          Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι που εγραψες αυγα ¨αγνωστου
          προελευσεως¨. Σκεφτομαι οτι μαλλον εισαι απο τους τυχερους που
          τρωνε αυγουλακι απο δικες τους κοτες (αν και παλι εγω θα
          ακολουθουσα  τις διαδικασιες που περιγραφω) αλλα να ξερεις εισαι
          στις εξαιρεσεις . Εγω θελω δεν θελω απο αγνωστη κοτα θα
          χρησιμοποιησω αυγα ,ειδικα τωρα που βρισκομαι στα ξενα δεν εχω
          ιδεα απο που ειναι τα Bio αυγουλακια που τρωμε.
          Αα δεν ξερω για τη συγκεκριμενη μαγιονεζα αλλα γενικως στις
          μαγιονέζες χρησιμοποιουνται μονο οι κροκοι.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: V@so  26 / 8 / 2007
    Το πρόβλημα με τα ωμά αυγά ειναι πολύ εύκολο να λυθεί! Η
    σαλμονέλα δεν μπορεί να επιβιώσει στα τρόφιμα που περιέχουν ξύδι.
    Το λεμόνι παρ`ότι κατεβάζει το pH  δεν μπορεί να σκοτώσει την
    σαλμονέλα αλλα μόνο την επιβραδύνει. Για αυτόν τον λόγο, αν
    αντικαταστήσετε στη συνταγή το λεμόνι με ξύδι τελείως ή στο μισό
    μπορείτε να απολαύσετε άφοβα τη μαγιονέζα αμέσως ή ακόμη και μετά
    από αρκετές μέρες παραμονής της στο ψυγείο. Enjoy!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: xristina  7 / 12 / 2007
      ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΟ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΔΙ 
      ΓΑΛΑ ΞΙΔΙ ΑΛΑΤΙ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Tora pou tin efaga
    Από: Agis  17 / 12 / 2007
    To koufo einai oti PANTA ma Panta xrisimopio Bio Avga Ektos apo aftin ti fora..... Kai diavasa tora ta sxolia .... An patho kati tha sas dagoso to afti...GRRRRRRRRRRRRRRRRR :-)))
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.