Θέμα: Μαλακό χταπόδι Από: Αθανασία 1 / 12 / 2004
Γειά σας και χαρά σας!!!
Επειδή η cola κάνει αλλού ζημιά ... και είμαι εναντίων σας
συμβουλεύω το εξής δοκιμασμένο για πολύ μαλακό χταπόδι:
Βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ένα κιλό χταπόδι (ομοίως ανάλογα
σε κάθε κιλό παραπάνω).
Θα με θυμηθείτε !!!
Φιλικά
Αθανασία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Χωρίς θέμα Από: xaralampos 12 / 6 / 2005
prin psisete to xtapodi balte to se mia katsarola me mageirikh
soda kamia ora.tha malakosh.to idio kai meta kalamarakia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Διαφωνώ με τη σόδα στα μαλάκια (όπως και στα ρεβύθια).
Καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά αλλά και τη γεύση και το
άρωμά τους. Μια φορά είχα δοκιμάσει σε μαγαζί θράψαλα που τα
είχαν βάλει στη σόδα και ήταν φρίκη. Καλύτερα να είναι λίγο
σκληρά και τραγανά και να έχουν τη φυσική τους νοστιμιά.
Θέμα: ΧΤΑΠΟΔΙ-ΣΟΔΑ Από: ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ 5 / 6 / 2006
KAI STO XTAPODI KAI STA KALAMARAKIA,SOYPIES ΚΛΠ RIXNOYME ΛΙΓΗ
(ΛΙΓΗ ΕΙΠΑ) ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ
ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΔΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΜΕΝΕΙ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Το χταπόδι γίνεται μαλακό αν το αφήσετε μερικές ημέρες στην
κατάψυξη.
Φυσικά αν είναι καλά "γουλισμένο" δεν έχει ανάγκη.
Θυμάμαι πιτσιρικάς πόσο "μαγκιά" ήταν να μας κοιτάζουν στο
λιμάνι της Κορώνης την ώρα που "γουλίζαμε" χταπόδια που μόλις
είχαμε πιάσει... (100 χτυπήματα στην πέτρα και μετά τρίψημο!)
Σαν τους τσολιάδες στο Σύνταγμα ποζάραμε στις φωτογραφίες των
τουριστών!
Τώρα πια... στην κατάψυξη!!! (Τουλάχιστον που και που θα βρω
κανένα φρέσκο...)
Θέμα: Re: Μαλακό Χταπόδι Από: Nansy 15 / 6 / 2006
Επίσης, μπορούμε κατά το βράσιμο του χταποδιού βάζουμε περίπου
ένα φλυτζάνι ξύδι. Έτσι γίνεται επίσης πολύ μαλακό και παίρνει
τέλεια γεύση ιδίως αν το κάνετε ξυδάτο!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Χωρίς θέμα Από: ΝΑΤΑΣΑ 19 / 11 / 2007
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ NANSY ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΤΟΥ "ΜΑΛΑΚΩΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΕΡΟ (ΤΟ
ΠΟΛΥ ΜΙΣΟ ΔΑΧΤΥΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΑ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]