www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Aναζήτηση στις συμβουλές

Βοήθεια για την αναζήτηση

Tip: Δίνοντας κενό λήμμα παίρνετε
όλες τις μικρές συμβουλές.
Βάλτε το δικό σας μικρό μυστικό

Μαλακο χταποδι

Βρασιμο πρωτα σε αναψυκτικό τύπου cola

Σχολιάστε το



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μαλακό χταπόδι
    Από: Αθανασία  1 / 12 / 2004
    Γειά σας και χαρά σας!!! Επειδή η cola κάνει αλλού ζημιά ... και είμαι εναντίων σας συμβουλεύω το εξής δοκιμασμένο για πολύ μαλακό χταπόδι: Βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ένα κιλό χταπόδι (ομοίως ανάλογα σε κάθε κιλό παραπάνω). Θα με θυμηθείτε !!! Φιλικά Αθανασία
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: xaralampos  12 / 6 / 2005
    prin psisete to xtapodi balte to se mia katsarola me mageirikh soda kamia ora.tha malakosh.to idio kai meta kalamarakia
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Νατάσα  28 / 3 / 2006
       Διαφωνώ με τη σόδα στα μαλάκια (όπως και στα ρεβύθια). 
      Καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά αλλά και τη γεύση και το 
      άρωμά τους. Μια φορά είχα δοκιμάσει σε μαγαζί θράψαλα που τα 
      είχαν βάλει στη σόδα και ήταν φρίκη. Καλύτερα να είναι λίγο 
      σκληρά και τραγανά και να έχουν τη φυσική τους νοστιμιά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΤΑΠΟΔΙ-ΣΟΔΑ
    Από: ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΗ  5 / 6 / 2006
    KAI STO XTAPODI KAI STA KALAMARAKIA,SOYPIES ΚΛΠ RIXNOYME ΛΙΓΗ (ΛΙΓΗ ΕΙΠΑ) ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΔΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΝΕΙ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαλακό Χταπόδι
    Από: ΓΙΑΝΝΗΣ  6 / 6 / 2006
    Το χταπόδι γίνεται μαλακό αν το αφήσετε μερικές ημέρες στην 
    κατάψυξη.
    
    Φυσικά αν είναι καλά "γουλισμένο" δεν έχει ανάγκη.
    
    Θυμάμαι πιτσιρικάς πόσο "μαγκιά" ήταν να μας κοιτάζουν στο 
    λιμάνι της Κορώνης την ώρα που "γουλίζαμε" χταπόδια που μόλις 
    είχαμε πιάσει... (100 χτυπήματα στην πέτρα και μετά τρίψημο!)
    Σαν τους τσολιάδες στο Σύνταγμα ποζάραμε στις φωτογραφίες των 
    τουριστών!
    
    Τώρα πια... στην κατάψυξη!!! (Τουλάχιστον που και που θα βρω 
    κανένα φρέσκο...)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μαλακό Χταπόδι
      Από: Nansy  15 / 6 / 2006
      Επίσης, μπορούμε κατά το βράσιμο του χταποδιού βάζουμε περίπου ένα φλυτζάνι ξύδι. Έτσι γίνεται επίσης πολύ μαλακό και παίρνει τέλεια γεύση ιδίως αν το κάνετε ξυδάτο!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΝΑΤΑΣΑ  19 / 11 / 2007
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ NANSY ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ "ΜΑΛΑΚΩΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΕΡΟ (ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΟ ΔΑΧΤΥΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΑ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.