www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Bloody Mary

Κοκτέιλς με βάση:


Κοκτέιλς που περιέχουν:

Απεριτίφ κόκτέιλς:
Σφηνάκια:
Ποτά - λικέρ

Το 1920, όταν ο Fernand Petiot, μπάρμαν στο Harry's New York Bar στο Παρίσι πρωτοσερβίρισε ένα ποτό φτάγμένο από ίσες ποσότητες βότκας και χυμού ντομάτας δεν μπορούσε μάλλον να φανταστεί οτι ήταν ο πατέρας ενός από τα διασημότερα cocktails στον κόσμο. Ενας νεαρός σερβιτόρος πρότεινε να το ονομάσει Bloody Mary. Το ποτό τού θύμισε το Bucket of Blood Club στο Σικάγο και μια κοπέλα που γνώριζε εκεί, ονόματι Μαρία.

Το 1934 ο Petiot μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη και έπιασε δουλειά στο King Cole Bar. Οι νεοϋορκέζοι βρήκαν το ποτό λιγάκι φτωχό σε γεύση και τον παρότρυναν να το κάνει πιο πικάντικο. Ετσι προστέθηκε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ταμπάσκο. Ο Petiot προσάρμοζε τα συστατικά και τις ποσότητες στα γούστατού κάθε πελάτη, όπως και όλοι οι άλλοι μπάρμεν έκτοτε, με αποτέλεσμα να έχουμε αμέτρητες μικρές και μείζονες παραλλαγές.




Στοιχεία για το κείμενο αντλήσαμε από εγκυκλοπαίδειες, διάφορες πηγές στο Internet, το εγχειρίδιο της International Bartenders Association και το βιβλίο τού Δημήτρη Κεσμίρη "Επάγγελμα Μπάρμαν"
 


Σχολιάστε το

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.