|
Υλικά
- 3 μεζούρες τζίν
- 1/2 μεζούρα λευκό ξηρό βερμούτ
- 1 πράσινη ελιά
- 5 παγάκια
|
|
Ετοιμασία
Σύμφωνα με τον Luis Bunuel το καλύτερο Μαρτίνι φτάχνεται όταν μια ηλιαχτίδα περάσει μέσα από το τζίν για ν' αγγίξει λίγο το βερμούτ. Οι ηλιαχτίδες όμως δεν είναι πάντα πρόχειρες (κυρίως το βράδυ), γιαυτό σάς δίνουμε μια πιο συμβατική συνταγή:
-Βάλτε τον πάγο στο mixing glass
-Προσθέστε πρώτα το τζίν, μετά το βερμούτ και
ανακατέψτε ελαφρά
-Σερβίρετε σε ποτήρι cocktail
-Γαρνίρετε με μια πράσινη ελιά
Κατάλληλο για απεριτίφ
|
|