www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Ποτήρια

Κοκτέιλς με βάση:


Κοκτέιλς που περιέχουν:

Απεριτίφ κόκτέιλς:
Σφηνάκια:
Ποτά - λικέρ


Ποτήρι τού cocktail ή ποτήρι τού Martini.

Χρησιμοποιείται για πολλά cocktails που σερβίρονται χωρίς πάγο στο ποτήρι. Είναι το κατεξοχήν ποτήρι για τα crustas cocktails.




Ποτήρι ballon ή ποτήρι τού κονιάκ

Στο ποτήρι αυτό σερβίρουμε τα διάφορα μπράντυ (κονιάκ, αρμανιάκ και τα άλλα, τα μή επωνυμα). Αγκαλιάζοντάς το με την παλάμη μας από κάτω θερμαίνουμε το μπράντυ κι έτσι αναδίδει το άρωμά του.




Ποτήρι τού κρασιού τύπου goblet

Στο ποτήρι αυτό σερβίρουμε τα περισσότερα λευκά και κόκκινα κρασιά. Χρησιμοποιείται όμως και σε πολλά cocktails




Ποτήρι τού Porto ή τού Sherry

Στο ποτήρι αυτό σερβίρεται το πόρτο και το σέρυ




Ποτήρι σαμπάνιας ψηλό (flute)

Πλέον η σαμπάνια (και ο αφρώδης οίνος γενικότερα) σερβίρεται αποκλειστικά σ' αυτό το ποτήρι. Δίνει έμφαση στις φυσσαλίδες. Το κύπελο Pompadour πια δεν χρησιμοποιείται παρά για τους πολύ γλυκούς αφρώδεις.




Κύπελο Pompadour

Κάποτε συνηθίζονταν σ' αυτό να σερβίρεται η σαμπάνια. Τώρα έχει αντικατασταθεί από το flute και χρησιμοποιείται μόνο για τούς γλυκούς αφρώδεις.




Ψηλό ποτήρι σωλήνα (highball)

Χρησιμοποιείται τόσο για στρέιτ ποτά όσο και για πολλά cocktails




Ποτήρι lowball ή old fashioned

Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστο ως ποτήρι τού ουίσκυ. Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία ανάμεσα στούς bartenders που ρωτήσαμε σχετικά με το τι είναι τέλος πάντων το ποτήρι tambler. Η οριακή πλειοψηφία το ταυτίζει με το lowball ενώ πολλοί εννοούν ένα είδος ποτηριού σωλήνα. Στο oldfashioned σερβίρεται το ουίσκυ, το βερμούτ και πολλά άλλα στρέιτ ποτά και cocktails.




Ποτήρι Hurricane

Σ' αυτό σερβίρονται χυμοί αλλά και μερικά cocktails.




Ποτήρι Collins ή Sours

Εδώ σερβίρονται πολλά cocktails μεταξύ τών οποίων καιτα sours cocktails.




Σφηνάκι ή shooter

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Σερβίρουμε στρείτ ποτό ή cocktail. Μπάμ και κάτω! Προσοχή...




Στοιχεία για το κείμενο αντλήσαμε από εγκυκλοπαίδειες, διάφορες πηγές στο Internet, το εγχειρίδιο της International Bartenders Association και το βιβλίο τού Δημήτρη Κεσμίρη "Επάγγελμα Μπάρμαν"
 


Σχολιάστε το

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.