www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κούπα μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και το ρίχνουμε μέσα.
  3. Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι) και στην συνέχεια το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι.
  5. Μόλις γίνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και τρεις κούπες από το νερό στο οποίο έβρασε το χταπόδι.
  6. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι.
  7. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε 2-3 κούπες ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  8. Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγει το ζουμί και να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πληηηηηηζ βοήθεια
    Από: Μαγδαληνή  5 / 9 / 2006
    Καλημέρα σε όλους σας,
    θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας για το φαγητό αυτό. Είναι 
    κάτι που έχω φτιάξει αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά…όχι με 
    καμία ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι εδώ και ο αδελφός μου που του 
    αρέσει πολύ αυτό το φαγητό και είπα αύριο (ναι αύριο) που θα 
    τους μαζέψω όλους, να κάνω και το αγαπημένο φαγητό του αδελφού 
    μου. Κατ` αρχάς εγώ πρώτα το έκοβα κομματάκια και το ξέπλενα 
    καλά και μετά το έβραζα. Και δεν το έβραζα με νερό αλλά στο 
    ζουμί του και με κρασί. Ντομάτες έβαζα μπόλικες αλλά όχι 
    αναγκαστικά φρέσκιες...και δεν θυμάμαι τι άλλο κουλό μπορεί να 
    έκανα. Απογοητεύτηκα και δεν το έχω φτιάξει τελευταία.
    
    Τώρα όμως που βρήκα εσάς :-)) είπα να κάνω μια προσπάθεια 
    ακόμη. 
    Πληηηηηζ βοήθεια!!!!!!!!!   Muchas gracias amigos
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πληηηηηηζ βοήθεια
      Από: B  5 / 9 / 2006
      Το έφτιαξα στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και ήταν θαυμάσιο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πληηηηηηζ βοήθεια
      Από: Γιαννης Τζ.  6 / 9 / 2006
      Μαγδαληνη βραστο με νερο και μπολικο ξυδι, για σου γινη
      πολυ μαλακο γιατι οπως λενε *το χταποδι ψωφαει με το ξυδι*
      και μετα κοφτο κομματια,και ακολουθησε την συνταγη.
      Εμενα μου αρεσει να βαζω και καρυ.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πληηηηηηζ βοήθεια
      Από: η άλλη Αγγελική  6 / 9 / 2006
      Μαγδαληνή, αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, δε χρειάζεται 
      καθόλου ξύδι.΄
      
      Αφού ξεπαγώσει, πλύν΄το, βάλ΄το ολόκληρο σε χαμηλή φωτιά σε 
      σκεπασμένη κατσαρόλα χωρίς τίποτα άλλο και ασ΄το να βράσει λίγο 
      (θα βγάλει δικό του υγρό). 
      
      Μετά αφαίρεσε το "μάτι", κόψ΄το κομμάτια και συνέχισε όπως λέει 
      η συνταγή. Αντί για νερό, βάλε το ζουμί του χταποδιού και 
      μπόλικο κρασί. Και πιπέρι.
      
      Προσωπικά το προτιμώ χωρίς τη ντομάτα.
      
      Μήπως οι αποτυχίες οφείλονται στο παραβράσιμο του ζυμαρικού; 
      Βάλε λίγο υγρό  αρχικά και -αν χρειαστεί- προσθέτεις λίγο ζεστό 
      νερό μετά. 
      
      Καλή επιτυχία!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αποστολή `Μαλάκιο`: εξετελέσθη
    Από: Μαγδαληνή  7 / 9 / 2006
    Λοιπόν το έφτιαξα χθες, όπως λέει η συνταγή τελικά, και βγήκε 
    σίγουρα πολύ καλύτερο από άλλες φορές και, γενικότερα, πολύ 
    καλό, αλλά την επόμενη φορά θα το βράσω με λιγότερο νερό και θα 
    προσθέσω και κρασί, και θα παραλείψω τη ντομάτα. Η πεθερά μου 
    το φτιάχνει ΥΠΕΡΟΧΟ και τώρα που είδα τα σχόλιά σας...μάλλον 
    δεν βάζει ντομάτα ή βάζει ελάχιστη. Κι εγώ που μέχρι τώρα 
    νόμιζα πως η ντομάτα ήταν απαραίτητη..!!!
    Τελικά το αδελφάκι μου το ευχαριστήθηκε. Έφαγε τόσο που δεν 
    μπορούσε να κουνηθεί. Είχαμε φτιάξει και φιλέτα σολωμού, γαύρο 
    ξυδάτο κ.α. Έφυγε σήμερα προυνό-προύνο με τη δροσούλα...:-(
    
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. 
    Χαιρετώ σας. Μαγδαληνή

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.