Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατατοσαλάτα του Byron
Υλικά
- Σαλάτα:
- 2-3 μεγάλες πατάτες
- 2 ζαμπονάκια τύπου Zwan
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 πιπεριές (προαιρετικά πολύχρωμες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα)
- 1 ματσάκι άνηθο
- Dressing:
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τις πατάτες, όχι υπερβολικά γιατί θέλουμε να κόβονται σε κυβάκια (τις
ελέγχουμε με ένα πιρούνι), τις κατεβάζουμε από την φωτιά όταν τρυπιούνται και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα ζαμπονάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τον άνηθο (κρατάμε λίγο για decor) και το καλαμπόκι.
- Dressing: Σε ένα mixer ανακατεύουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το αλατοπίπερο και την μουστάρδα. (Οσο περισσότερο γιαούρτι βάλουμε, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι το dressing μας.)
- Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Διακοσμούμε με κλαδάκια άνηθου και σερβίρουμε.
Ελπίζω να σας αρέσει και να την κάνετε post στο πιο cool site με φαγητά!
Τη συνταγή συνιστά: ο Byron Κριτζάς (δικής του εμπνεύσεως)
|
|