Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο ψαριού με αυγολέμονο και κάρδαμο
Υλικά
- 4 φιλέτα μεγάλου ψαριού
- 75 γρ. βούτυρο
- 4 κρόκους αυγών
- 6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι κάρδαμο ψιλοκκομένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού, τα στεγνώνουμε καλά, τα ραντίζουμε με μία κουταλιά χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τυλίγουμε χωριστά σε αλουμινόχαρτο.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 C για 30 λεπτά περίπου.
- Καθώς ψήνονται τα ψάρια βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο σαν κρέμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το κάρδαμο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και την σάλτσα ξεχωριστά.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|