www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκό με μήλα της Σοφίας


Υλικά

  • Δύο κόκκινα μήλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πρι μπερ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα κάσταρντ
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ
  • 5 γαρύφαλα
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε την μισή ζάχαρη.
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από το υγρό.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα μικρό ταψάκι και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ και από πάνω απλώνουμε τα μήλα (αφαιρούμε τα γαρύφαλλα) και τα περιχύνουμε με την κρέμα κάσταρντ.
  5. Μόλις το γλυκό μας κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βάζουμε σε δυνατό γκρίλ για 2-3 λεπτά (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει).

Τη συνταγή συνιστά: η Σοφία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: μαρια κοζανη   27 / 11 / 2002
    είναι τέλειο !!! πολύ νόστιμο, υπέροχη εμφάνιση και σε λιγο χρόνο
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΝΤ
    Από: Ντίνα Κ.   27 / 11 / 2002
    Μήπως τελικά κάποιος έχει την καλωσύνη να μας πει πως φτιάχνεται αυτή η κρέμα? Σοφία δεν έχεις δει ότι στο forum όλοι αναρωτιούνται?????? Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   27 / 11 / 2002
    ναι ρε παιδιά..... έλεος!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κρέμα καστάρντ
    Από: Ανδρέας  24 / 2 / 2003
    Αφού η Σοφία δεν εδέησε να απαντήσει ας απαντήσω εγώ.
    
    Κρέμα κάσταρντ
    Υλικά:
    - 4 κροκάδια
    - ½ φλ. ζάχαρη
    - 1 φλ. χυμό μανταρινιού ή άλλου φρούτου
    Εκτέλεση:
    1.	Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα πάνω στη φωτιά μέχρι να 
    αρχίσει να πήζει η κρέμα. Δεν πρέπει να σφίξει πολύ, αλλά μόλις 
    να καλύπτει το κουτάλι. Αν τη βράσουμε παραπάνω θα κόψει.
    
    Αν αντικαταστήσουμε το ½ φλ. χυμό με ½ φλ. γάλα τότε θα έχουμε 
    την κρέμ ανγκλαίζ.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: KΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΝΤ
    Από: ΛΙΤΣΑ  16 / 6 / 2004
    σχετικά με την κρέμα κάσταρντ μήπως κάποιος/α γνωρίζει αν υπάρχει και ετοιμη στα super markets (κάτι σάν corn flour) ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: KΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΝΤ
      Από: Κάλλη  16 / 6 / 2004
      Καλημέρα Λίτσα, έχω την εντύπωση ότι στα μαγαζιά της "Vefas" 
      έχει την κρέμα κάσταρντ σε φακελάκι  σε σκόνη, από τα αγγλικά 
      σουπερμάρκετ TESCO. Την έχω δοκιμάσει. Γίνεται με βραστό νερό 
      στιγμιαία.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: KΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΝΤ
      Από: Juanita La Quejica  16 / 6 / 2004
      Μια καταπληκτική Devon Custard είχε παλιά ο Βασιλόπουλος, όχι 
      όμως πάντα και όχι σε όλα τα μαγαζιά του. Την έβρισκα στο Mega 
      στην Εθνική Οδό.
      
      Δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί να την φέρνει, γιατί δεν ψωνίζω 
      πλέον εκεί.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: KΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΝΤ
        Από: Αλεξία  16 / 6 / 2004
        Kρέμα Κάσταρντ Γιώτη (έχει ένα μωρό στο κουτί) έχει ο 
        Βασιλόπουλος στο Παγκράτι.
        Οπότε θα μπορείς να βρεις και σε όλα τα ΑΒ!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Traditional British Custard
    Από: Juanita La Quejica  16 / 6 / 2004
    Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να μεταφράσω τη συνταγή, είναι αρκετά 
    αποδεκτή πάντως εκδοχή της κάσταρντ.
    
    
    http://www.deliaonline.com/cookeryschool/howto/how_0000000050.as
    p
    
    Traditional British Custard 
    
    
    1. This is perhaps the traditional British sauce. It`s now 
    fashionable to split a vanilla pod and incorporate the seeds 
    into the sauce – this reduces the time it needs to infuse in 
    the hot cream – but I can also recommend pure vanilla extract, 
    which is a wonderful storecupboard standby. Begin by using a 
    small knife to split a vanilla pod lengthways, and then use the 
    end of a teaspoon to scoop out the seeds. Then place the pod 
    and the seeds in a small saucepan, along with 1 pint (570 ml) 
    double cream – you can modify this extravagance by using single 
    cream or creamy milk. These last two might be better if the 
    custard is for pouring, but for a trifle for a special occasion 
    I recommend going the whole hog! Now place the pan over a 
    gentle heat and heat it to just below simmering point. 
     
      2. While the cream is heating, whisk 6 large egg yolks, 1 
    level dessertspoon cornflour and 2 oz (50 g) golden caster 
    sugar together in a medium bowl using a balloon whisk. The egg 
    yolks will act as a thickening agent for the custard to make a 
    smooth, thick sauce. And if you add just a small amount of 
    cornflour there will never be any danger of it curdling, and 
    even if it looks guilty of it, it will soon whip back to an 
    amazing smoothness, because that tiny amount of cornflour will 
    stabilise the eggs. So here`s an end to boring whisking 
    sessions of 20 minutes, instead it will be 2 minutes. 
     
      3. Next remove the vanilla pod from the hot cream – the 
    distinctive flavour is imparted and the seeds remain in the 
    cream. 
     
      4. Then, whisking the egg mixture all the time with one hand, 
    gradually pour the hot cream into the bowl. When it`s all in, 
    immediately return the whole lot back to the saucepan using a 
    rubber spatula. 
     
      5. Now back it goes on to the same gentle heat as you 
    continue whisking until the custard is thick, smooth and 
    creamy, which will happen as soon as it reaches simmering 
    point. If you do overheat it and it looks grainy, don`t worry; 
    just transfer it to a jug or bowl and continue to whisk until 
    it becomes smooth again. Pour the custard into a jug or bowl; 
    cover the surface with clingfilm and leave to cool. To serve it 
    warm later, remove the clingfilm and sit the bowl over a pan of 
    barely simmering water. 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.