Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μύδια φούρνου
Υλικά
- 800 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ
- 3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μαϊντανό
- Μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι
- 1/2 κούπα λάδι
- 250 γραμμάρια τυρί
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την ρίγανη και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για μερικά λεπτά ακόμη.
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε την μισή περίπου σάλτσα, προσθέτουμε τα μύδια, τα τυριά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 περίπου λεπτά και μόλις το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Οπως είναι εμφανές η συνταγή είναι μια παραλλαγή από τα κλασσικά μύδια σαγανάκι.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|