Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με μαϊντανό
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 400 γρ. μανιτάρια σε κονσέρβα
- 400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα
- 40 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζωμό κότας (ή έναν κύβο)
- 7 κουταλάκια ζάχαρη
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Ερυθρός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε μία κουταλιά βούτυρο, σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, προσθέτουμε το κοτόζουμο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό, 1 κουταλάκι βούτυρο, την ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο βούτυρο και σιγοβράζουμε τα ντοματάκια μέχρι να εξατμισθεί ο μισός χυμός.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα ντοματάκια στο κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
|
|