Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιταρόσουπα
Υλικά
- 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα (εκτός από 4)
- 50 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό κότας (ή έναν κύβο)
- 2 κούπες γάλα
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές κρασί Μαδέρα
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκο αυγού
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε το κοτόζουμο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα και να γίνει λείο και παχύρευστο.
- Ρίχνουμε στην συνέχεια το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
- Κόβουμε τα τέσσερα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στην σούπα και γαρνίρουμε με τον άνηθο.
|
|