Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κιμάς με πατάτες
Υλικά
- Για την βάση
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 1/2 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουταλιές κορνφλάουρ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι
- Για την επικάλυψη
- 700 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 30 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το μοιράζουμε σε 4 ατομικά σκεύη.
Επικάλυψη:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).
- Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε καλά, τα πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις εξατμισθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους των αυγών.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.
- Προσθέτουμε την επικάλυψή μας πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 200 λεπτά περίπου στους 200° C. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
|
|