www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κιμάς με πατάτες


Υλικά

  • Για την βάση
    • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 1/2 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
    • 3 κουταλιές κορνφλάουρ
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για την επικάλυψη



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίξηρος
    -Λευκός ημίξηρος

Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
  3. Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το μοιράζουμε σε 4 ατομικά σκεύη.
Επικάλυψη:
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου).
  2. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε καλά, τα πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις εξατμισθεί όλο το νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους των αυγών.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.
  4. Προσθέτουμε την επικάλυψή μας πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 200 λεπτά περίπου στους 200° C. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κιμάς με πατάτες....ένα όνειρο!
    Από: nervosa_anorexia  7 / 2 / 2005
    Για 1η φορά δοκίμασα και πέτυχα ένα εξαιρετικής γεύσης φαγητό, 
    τόσο διαφορετικό και τόσο γνώριμο ταυτόχρονα!
    Συγχαρητήρια στον/στην αποστολέα της συνταγής:)))

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ερώτηση
    Από: Μαρία  3 / 4 / 2006
    Μόλις έφτιαξα το φαγητό και το βαλα στο φούρνο. Για να δούμε τί θα δούμε, περίεργο μου φαίνεται, σαν να βούλιαξε η πατατοκατάσταση στη μέση και να ανέβηκε η στάθμη του κιμά στην άκρη... Ο Θεός βοηθός μην πάει τσάμπα τόσος κιμάς... Ερώτηση: εκεί που λέει ότι λιώνουμε την πατάτα κλπ και μετά το γυρίζουμε στην κατσαρόλα "αφού πιεί όλο το νερό" τί θα πει; Κάτι έκανα λάθος; Σε εκείνη την φάση εφόσον είχα στραγγίξει τις πατάτες και την σελινόριζα δεν υπήρχε καθόλου νερό. Αχ πέστε μου ότι δεν έκανα καμιά μπούρδα!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ερώτηση
      Από: COLUMBO  3 / 4 / 2006
      Mαρία μου δεν πρέπει να έκανες κάτι λάθος αλλά όταν γίνει το 
      φαγητό πες αν είναι καλό γιατι θέλω να το δοκιμάσω. Απ` ότι 
      κατάλαβα είναι κιμάς στην βάση με πουρέ από πάνω, οπότε κ αν δεν 
      είναι τόσο καλό στην εμφάνιση στην γεύση σίγουρα θα είναι. Έχω 
      κάνει κ εγώ κάτι με επικάλυψη πουρέ κ δεν βούλιαξε, μήπως έβαλες 
      λεπτή στρώση πατάτες?  

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ερώτηση
        Από: Μαρία  5 / 4 / 2006
        Λοιπόν έχουμε και λέμε: Το φαγητό εγώ το έφτιαξα σε ένα πυρέξ και όχι σε ατομικά φορμάκια (επειδή δεν έχω ατομικά φορμάκια βασικά), οπότε μπορεί να παίζει και αυτό ρόλο. Η αρχική αίσθηση ότι ανέβηκε η στάθμη του κιμά δεν ήταν τίποτα, έγινε ομοιόμορφο παρόλα αυτά. Δεν έγινε κακό, δηλαδή οκ το φάγαμε, ξεφύγαμε και λίγο από τα συνήθη. Δεν θα το ξανάφτιαχνα γιατί τελικά η γεύση δεν είναι τόσο γιάμι όσο φαίνεται όταν διαβάζεις την συνταγή.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.