Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: nopi 27 / 8 / 2004
Μ`άρεσε πολύ. Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Για το κέικ με την ρευστή σοκολάτα
Από: zoi 5 / 11 / 2004
Πανευκολο και νοστιμότατο. Τέλειο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κεικ με ρευστή σοκολάτα
Από: Εύη Χ. 5 / 11 / 2004
Συγγνώμη δηλαδή αλλά όλοι έχετε φούρνο που ξεχωρίζει την πάνω
και την κάτω αντίσταση ? Στον δικό μου που διαθέτει μόνο ψήσιμο
σε αντίσταση ή αέρα , τι κάνω ? Δεν μπορώ να διαχωρίσω τις
αντιστάσεις.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: για το ΚΕΙΚ ΡΕΥΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Από: ολγα 12 / 11 / 2004
Το κεικ είναι απίθανο. Γευστικά με ενθουσίασε. Ομως αισθητικά
δεν μου πέτυχε. Δεν έπιασε κρούστα και μόλις το έκοψα, χύθηκε.
Φταίει κάτι?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 23 / 2 / 2005
Το κεικ το έφτιαξα χθες. Καθότι φοιτήτρια μίξερ δεν έχω. Τα
υλικά δεν έδεσαν και πολύ καλά, ειδικά το βούτυρο. Επειδή η
μυρωδιά μου είχε σπάσει τη μύτη στις δύο ώρες που ήταν στο
φούρνο, δεν άντεξα και το έβγαλα. Μια χαρά βγήκε από τη φόρμα,
αν και πολύ πεσμένο. Η γεύση ήταν πολύ εύγευστο αλλά ήταν ένα
κεικ σοκολάτα και τίποτα άλλο. Ρευστή σοκολάτα δεν υπήρχε... κι
έβαλα λίγο παραπάνω κουβερτούρα γι αυτό τον λόγο. Φταίει κάτι;
Τι να κάνω;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ντια 23 / 2 / 2005
Αγαπητη φίλη,
Νομίζω δεν ακολούθησες σωστά τις οδηγίες. Το λάθος είναι ότι
άφησες το κέικ 2 ώρες στον φούρνο. Το κέικ αυτό μένει μόνο 15
λεπτά με αντίσταση πάνω κάτω ή σε φούρνο αέρα. Πρέπει να το
φτιάξεις 3-4 ώρες πριν το σερβίρεις κι αν θέλεις να το
ζεστάνεις λίγο (σε φούρνο μικροκυμάτων καλύτερα επειδή ακριβώς
δεν θέλεις να ψηθεί άλλο)για να ρέει ζεστή η υγρή σοκολάτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: εύα 23 / 2 / 2005
Έχω μια απορία . Απ΄ότι κατάλαβα , το κέικ αυτό ενδείκνυται για
απίστευτα κατ΄ιδίαν "γουρουνιάσματα" ,(χρησιμοποιώ τον αδόκιμο
όρο , γιατί μέχρι πρότινος μ΄αυτό τον τρόπο αντιμετώπιζα
οτιδήποτε σοκολατένιο έπεφτε στα χέρια μου , πόσο μάλλον στο
στόμα μου!!). Πως λοιπόν μπορείς να σερβίρεις αυτό το κέικ στους
καλεσμένους σου ; θα χρειαστεί κουταλάκι , πηρουνάκι;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 24 / 2 / 2005
Ντία, κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες τόσο σύντομα!
Μάλλον δεν έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο σωστά αυτό που ήθελα
να πω...
Το κεικ το έψησα 15 λεπτά, όπως λέει και η συνταγή! Απλά αντί
να το αφήσω 3-4 ώρες για να κρυώσει το άφησα 2 ώρες. Θα το
φτιάξω και αύριο και θα δω το αποτέλεσμα.
Και μια ακόμα απορία! Ο φούρνος μου έχει:
1. Αντίσταση πάνω κάτω και
2. Αντίσταση πάνω κάτω με αέρα.
Σε ποιο από τα δύο να το ψήσω το κεικ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απάντηση στη Ντία
Από: Ευαγγελία 24 / 2 / 2005
Ντία, κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες τόσο σύντομα!
Μάλλον δεν έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο σωστά αυτό που ήθελα
να πω...
Το κεικ το έψησα 15 λεπτά, όπως λέει και η συνταγή! Απλά αντί
να το αφήσω 3-4 ώρες για να κρυώσει το άφησα 2 ώρες. Θα το
φτιάξω και αύριο και θα δω το αποτέλεσμα.
Και μια ακόμα απορία! Ο φούρνος μου έχει:
1.Αντίσταση πάνω κάτω και
2.Αντίσταση πάνω κάτω με αέρα.
Σε ποιο από τα δύο να το ψήσω το κεικ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απάντηση στη Ντία
Από: Ευαγγελία 24 / 2 / 2005
Ντία, κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες τόσο σύντομα!
Μάλλον δεν έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο σωστά αυτό που ήθελα
να πω...
Το κεικ το έψησα 15 λεπτά, όπως λέει και η συνταγή! Απλά αντί
να το αφήσω 3-4 ώρες για να κρυώσει το άφησα 2 ώρες. Θα το
φτιάξω και αύριο και θα δω το αποτέλεσμα.
Και μια ακόμα απορία! Ο φούρνος μου έχει:
1.Αντίσταση πάνω κάτω και
2.Αντίσταση πάνω κάτω με αέρα.
Σε ποιο από τα δύο να το ψήσω το κεικ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 24 / 2 / 2005
Σόρυ ρε παιδιά, βγήκε το σχόλιο μου εις τριπλούν!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ντία 24 / 2 / 2005
Αγαπητή φίλη,
Ελπίζω να σε βοηθήσω με τα όποια σχόλια μου αφού κι εγώ είμαι
ακόμα στην αρχή της μαγειρικής δημιουργίας και όχι ιδιαίτετρα
έμπειρή. Το κέικ αυτό το έφτιαξα όμως και είχε επιτυχία. Η
λογική του ψησίματος του είναι να το βάλεις σε δυνατό φούρνο
για λίγη ώρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα αλλά μέσα το
γλυκό να μείνει άψητο έτσι όταν τον κόβεις να ρέει η σοκολάτα.
Από τις 3 φορές που το έκανα η πιο πετυχημένη ήταν να το βάλω
σε 15 λεπτά στον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς. Ψήνοντας το
με αντίσταση έμεινε μεν υγρό αλλά σχεδόν μου κάηκε το κάτω
μέρος. Βασικά νομίζω κάνε τις δοκιμές σου κι όλα θα πανε καλά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 24 / 2 / 2005
Ευχαριστώ πολύ Ντία μου, να `σαι καλά που απαντάς! (κι εγώ
είμαι στην ίδια φάση με σένα... κάνω τα πρώτα βήματα μου στη
μαγειρική χαχα!) Σε λίγο θα βάλω τα δυνατά μου και θα ξεκινήσω
το κεικ!!! Αχ ευχήσου να βρει με ρευστή σοκολάτα... καημό το
έχω!!!
Φιλιά
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Από: ΣΕΒΗ 24 / 2 / 2005
Λοιπόν έχω παιδευτεί πολύ στην ζωή μου φτιάχνωντας κέικ, από
τότε ακόμη που ήμουν φοιτήτρια. Πότε έφταιγε ο φούρνος , πότε η
δοσολογία , πότε το σκεύος, ένα πάντως είναι το γεγονός: έχω
πετάξει πολλά κέικ και έχω νοιώσει πολλές φορές άχρηστη και κακή
μαγείρισσα μην μπορώντας να πετύχω ένα τόσο απλό γλυκό όπως
είναι το κέικ.
Μετά απο πολλές λοιπόν προσπάθειες και με μεγάλο πείσμα κατάφερα
πριν λίγα χρόνια να πετύχω το στόχο μου: ένα κέικ ψημένο (και
όχι σβώλος όπως μου έβγαινε συνήθως) και η οικογένεια έτρωγε και
αυτή η καημένη ένα νόστιμο κέικ απο τα χεράκια μου. Ποτέ όμως
δεν τρωγώτανε όλο, γιατί παρόλο που δεν ήταν αποτυχημένο , δεν
ήταν και ΤΟ ΚΕΙΚ!! Ετσι σχεδόν το μισό μετά από την βδομάδα
πετιώταν στα σκουπίδια ξερογκαγκανιασμένο.
΄Ωσπου έφτιαξα ΤΟ ΚΕΙΚ με ρευστή σοκολάτα που βρήκα εδώ.
Και έγινε το απίστευτο:
Tην τρίτη ημέρα δεν υπήρχε ψίχουλο!!!!
Ανάρπαστο!!!
Kαι να οι επευφημίες:
-Μπράβο καλή μου φοβερό είναι!!
-Μαμά πότε θα ξαναφτιάξεις αυτό το ωραίο κέικ??!!
-Να μου δόσεις και εμένα την συνταγή. Μ΄αρέσει πολύ!!!
Να μην σας τα πολυλέω το κέικ μου είναι πρώτο στην λίστα των
προτιμήσεων της οικογενείας και των φίλων μας και το φτιάχνω
σχεδόν κάθε 15νθήμερο. (και για να προσέχουμε τις θερμίδες και
για να μην το βαρεθούμε )
Η παραλλαγή λοιπόν η δική μου είναι ότι δεν είναι με ρευστή
σοκολάτα.
Νόμισα ότι κατά λάθος γράφτηκε 15-18 λεπτά χρόνος ψησίματος και
το έψησα (και το ψήνω) κανονικά 45-50 λεπτά και δεν το αφήνω
καθόλου μετά στον φούρνο για να μην ξεραθεί.
Παρόλα αυτά το κέικ είναι πολύ αφράτο, μαλακό, φουσκωτό και με
υπέροχη γεύση. Δεν έχουν υπομονή να κρυώσει και θέλουν να κόψουν
κομμάτι σας λέω.
Την επόμενη όμως φορά θα ακολουθήσω και εγώ το προτεινόμενο
χρόνο ψησίματος και ελπίζω να μου βγεί καλό .
Δεν ξέρω όμως πώς θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα , αν δηλαδή
φανεί ότι είναι άψητο και ότι δεν μου πέτυχε. Και το
κουταλοπίρουνο της Εύας κι αυτό σωστό. Πώς θα φαγωθεί σαν κρέμα,
σαν μους, σαν τί??
Μην μου το φέρουν καπέλο φοβάμαι και πάει χαμένος τόσος κόπος.
Θα το επιχειρήσω και ο Θεός βοηθός!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
Από: Ευαγγελία 25 / 2 / 2005
Ρε παιδιά δε γίνεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα!!!!
Τα `χω πάρει στο κρανίο!!!
Πάλι δε μου πέτυχε το κεικ! Αν είναι δυνατόν! Δε γίνεται να
υπαρχει ρευστή σοκολάτα! Μήπως είναι υπερβολική η δόση
αλευριού; οι 2 κούπες αλεύρι μήπως είναι πολλές; Γιατί το μίγμα
δένει με τη σοκολάτα και βγαίνει ένα κανονικό κεικ!
γκρρρρρρρρρρρρρ....
Ντία;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
Από: ΖΩΗ 25 / 2 / 2005
Eυαγγελία μου, αν και δεν έχω φτιάξει το κέικ, αν ήμουν στη
θέση σου θα έβαζα λιγότερο αλεύρι, θα προθέρμαινα το φούρνο σε
πιο υψηλή θερμοκρασία και θα το έβγαζα λίγο πιο γρήγορα. Η
αλήθεια είναι πάντως πως 2 κούπες είναι αρκετό αλεύρι! Επίσης
προσπάθησε να βάλεις 1 κουταλιά κονιάκ ακριβώς,όχι παραπάνω,
γιατί παρατήρησα μια φόρα που έριξα αρκετό κονιάκ σε λιωμένη
κουβερτούρα πως εσφιξε αμέσως, ίσως παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο.
Τα υλικά τα χτυπάς στο χέρι ή πήρες μίξερ; Ξέρω `γω ακόμα κι
αυτό μπορεί να ευθύνεται!Επισημαίνω πάντως πως δεν έχω κάνει
το κέικ!! Καλή επιτυχία την επόμενη φορά!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: το κέικ
Από: Ντία 25 / 2 / 2005
Νομίζω οι οδηγίες είναι σωστές. Τις τρεις φορές που έφτιαξα
αυτό το κέικ το ζέστανα λίγο και όταν το σέρβιρα (μαζί με
παγωτό) η σοκολάτα έρρεε από μέσα. Άρα δεν είμαι σίγουρη πως
είναι κρύο. Δεν μας λέει και κάποιος άλλος βρε παιδιά που το
δοκίμασε; Νομίζω ότι αν δεν ρέει η σοκολάτα τουλάχιστον θα
φαίνεται η διαφορετική υφή στον πυρήνα σε σχέση με την κρούστα
της επιφάνειας. Τώρα για το πως το σερβίρουμε, σε πιατάκι!
Δηλαδή δεν είναι μους, είναι κέικ. Απλώς αν το ζεστάνετε όπως
έκανα εγώ θα θέλετε μια καλή σπάτουλα να "μαζεύετε" την
σοκολάτα. Πάντως, ως εμφάνιση δεν "έλεγε", ως γεύση είναι από
τα πιο ωραία γλυκά που έφαγα. Ευαγγελία μου, δεν ξέρω τι άλλο
να σου πω. Ξαναδοκίμασε και κατέγραψε τι κάνεις ακριβώς. Ίσως
έτσι να δούμε τι πάει λάθος;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ψήσιμο και σερβίρισμα
Από: M.B. 25 / 2 / 2005
Το καλύτερο είναι να ψηθεί σε ατομικά φορμακια, μπορούμε να
πάρουμε και μιας χρήσεως, για να μήν υπάρχει πρόβλημα εμφανίσεως.
Βάζουμε σε ενα μεγάλο πιάτο ενα κεικάκι (χωρίς το φορμάκι) δίπλα
λίγο παγωτό, ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας κατα προτίμηση ζεστό,
πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ, βάζουμε και ένα μεγάλο κουτάλι
και σερβίρουμε.
Εαν το κεικάκι και το σιρόπι είναι ζεστα είναι ακόμη καλύτερα.
Μαρία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γεμάτο-άδειο!
Από: ΚΑΤΥ 25 / 2 / 2005
Γειά σας και χαρά σας! Θέλω κι εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου
όσον αφορά την παρασκευή του κέϊκ.
Την πρώτη φορά που το έφτιαξα ψήνοντάς το περισσότερη ώρα (45
λεπτά)βγήκε σαν ένα συνηθησμένο κέϊκ στην υφή (πολύ νοστιμότερο
φυσικά), τη δεύτερη φορά-ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγείες-
αφού περιμέναμε όλοι ξελιγωμένοι 4 ώρες για να το τεμαχίσουμε
ήταν άδειο!
Ναι, όπως το διαβάζετε ΑΔΕΙΟ!
Δε ξέρω πραγματικά τι συνέβη αλλα είχε μια τρύπα να (με το
συμπάθειο!). Το υπόλοιπο φυσικά καταναλώθηκε παρόλη την απορία
για τη μοίρα της γέμισης (ο γιος μου είπε ότι το έφαγαν ο Ρουγκ
και ο Ρέγκ).
Την επόμενη φορά μάλλον θα το ψήσω παραπάνω ξανά!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γεμάτο-άδειο!
Από: Juanita La Quejica 2 / 3 / 2005
Α μπράβο! Κι εμένα άδειο μου βγήκε! Και το έκανα αξιοθέατο,
γιατί είχε πολύ πλάκα, πραγματικά! Κρίμα που δεν είχα φιλμ να
το αποθανατίσω, τόσο πολύ μου άρεσε!
Η φίλη μου η Μαρία πάλι το κάνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα
και πάντα γίνεται ΤΕΛΕΙΟ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 2 / 3 / 2005
Χαχαχα! Μ`αρέσει που επικοινωνούμε τόσο συχνά και όλα τα
πρόσφατα σχόλια που διάβασα είχαν γέλιο! Να `στε καλά που
ασχολείστε με την "ανεπίδεκτης μαθήσεως μαγείρισσα Ευαγγελία".
Λοιπόν το κεικ θα το ξαναδοκιμάσω... και θα τα σπάσω όλα στην
κουζίνα αν δεν έχει ρευστή σοκολάτα... Μάλλον η ζωή έχει δίκιο.
Χρειάζεται και σοκολάτα σιρόπι... Έχει φάει καμιά το `κεικ
ζουμερό των Χανίων`; Έτσι θα γίνει με επιπλέον σιρόπι.
Κι εγώ κάπως έτσι θελώ να μου βγει κι έχω σκάσει!
Ντία σε ευχαριστώ και πάλι...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: ΛΙΤΣΑ 2 / 3 / 2005
Να΄μαι και γω! Ευαγγελία μου δοκίμασε και τισ ποσότητες που
δίνει η Δάφνη στο "Αψητο κέικ σοκολάτας" το οποίο έχω φτιάξει
και έχει ξετρελαθεί κόσμος. Συνήθως είμαι άσχετη στα γλυκά
προτιμώ να φτιάχνω φαγητά. (τα γλυκά δεν μου πετυχαίνουν πάντα)
όμως αυτό που πέτυχε. Καλή επιτυχία!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ντία 3 / 3 / 2005
Ευαγγελία μου, δεν ξέρω τελικά πόσο σε βοήθησα. Όπως σου είπα
και πιο πριν κάνε κι εσύ τα πειράματα σου. Για μας τις νέες
οικοκυρές είναι η μόνη λύση!Πάντως εμείς εδώ στην Κύπρο τις
τελευταίες μέρες δεν σκεφτόμαστε τα χειμερινα φαγητά και δη τις
σοκολάτες αλλά αρχίσαμε τις σαλατούλες. Καλοκαιράκι. Σήμερα
έχουμε 26 βαθμούς και κάνει αρκετή ζέστη αλλά παράλληλα είμαστε
πνιγμένοι με σκόνη που έρχεται από τη Αφρική. Μία τροπική χώρα.
φιλιά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ευαγγελία 4 / 3 / 2005
Αχ εμείς οι νέες νοικοκυρές... λέτε να γίνουμε άξιες;
Ντία από Κύπρο είσαι; Κι έχει Μάρτη μήνα τόσο ζεστό καιρό;
Εμείς εδώ στην Κρήτη όχι ιδιαίτερα... όπως του τη βαρέσει...
Λίτσα που είναι η συνταγή με το άψητο κεικ σοκολάτας; δεν τη
βρήκα!
Φιλιά
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: βαι βαι βαι
Από: Ευαγγελία 6 / 3 / 2005
... εκτός από πικραμένη είμαι και γκαντέμα και κάτι άλλο-αλλά
δε θέλω να προσβάλλω τη δημόσια αιδώ... πρωτη φορά που ΑΣ ΠΟΥΜΕ
μου πέτυχε το κεικ χθες το βράδυ που το έφτιαξα, χαρά να δείτε!
και σηκώνομαι το πρωι κι ανάβω το φούρνο να το ζεστάνω για να
φάω ένα κομμάτι και... κλαψ κλαψ κλαψ ξεχνάω να κλείσω το
φουρνο, στους 200 βαθμούς εν τω μεταξύ, και το θυμάμαι μετά από
κανένα μισάωρο και μου κάηκε κλαψ κλαψ κλαψ μαύρο έγινε το κεικ
απ` το κακό του....
snif snif snif
Αντε τώρα να το ξαναφτιάξω ρε παιδιά... ποια νοικοκυρά με
καταράστηκε στη ζωή μου έτσι να τυραννιέμαι:::
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Έχω την πάντα επιτυχημένη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή!
Από: Juanita La Quejica 15 / 3 / 2005
Λοιπόν, η μέλλουσα κουμπάρα μου που μας φτιάχνει τακτικά το
κέϊκ με την ρευστή σοκολάτα -το οποίο πάντα και σε εκείνης το
σπίτι αλλά και στης μητέρας της γίνεται υπέροχο- μόλις μου
έδωσε για άλλη μια φορά τη συνταγή.
Την μοιράζομαι μαζί σας, αλλά πρέπει να σας διευκρινίσω ότι εγώ
την μοναδική φορά που επιχείρησα να το φτιάξω, ήταν τότε που το
γλυκό εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του ψησίματος... Αυτό όμως
να μην σας πτοεί, είναι γνωστό ότι εγώ και τα γλυκά δεν τα πάμε
καλά όσον αφορά στην παρασκευή τους!
2 κουβερτούρες των 125 gr.
1 vitam χάρτινο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι μπλε (το απλό που δεν φουσκώνει)
8 αυγά
Λειώνουμε την σοκολάτα με το βιτάμ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το
αλεύρι, ανακατεύουμε, στη συνέχεια τους κρόκους, ανακατεύουμε
και πάλι (αμάν ζαλίστηκα!) και τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια και
ανακατεύουμε τώρα με πολύ απαλές κινήσεις για να ενωθούν με τα
υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ξυσμένη φλούδα
πορτοκαλιού, δίνει όμορφο άρωμα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο σε πάνω και κάτω αντίσταση στους 220ο-250ο
(ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος) για 12 λεπτά ακριβώς!
Απέξω είναι κανονικό κέϊκ στην υφή και μέσα είναι λειωμένη η
σοκολάτα, κόβεται όμως εύκολα και σερβίρεται μια χαρά. Και τις
επόμενες μέρες, ακόμα και κρύο, διατηρεί την κάπως ρευστή
σύσταση του εσωτερικού του. Τί να σας λέω... είναι ΤΕΛΕΙΟ!
Και τελειώνω με το σχόλιο της κουμπάρας μου, που κλείνει το
μήνυμα με την συνταγή της: "Αν δεν τα καταφέρεις και αυτή τη
φορά, δεν κάνεις για γλυκά εσύ! Άσε να κρατήσω εγώ την
πρωτιά... χεχε!"
Μήπως τελικά να μην το ξαναπροσπαθήσω; Αφού έτοιμο από τα
χεράκια της έχει εγγυημένα αποτελέσματα;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΕΙΚ ΜΕ ΡΕΥΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Από: ΒΑΛΙΑ ΣΑΒΒΗ 20 / 3 / 2005
πρωτα απ`όλα σας καλησπεριζω και χαίρομαι που δοκιμάσατε να
φτιάξεται τη συνταγή που έδωσα.πρέπει να σας πω ότι εγω το έχω
ψήσει και στον αέρα για 18 λεπτά και το αποτέλεσμα είχε
επιτυχία.πρέπει να προσέξετε πολυ τον χρόνο ψησιματος και
ξεφορμαρίσμαρος, γιατι αν το ψήσεις πολυ θα γίνει ένα κανονικό
κεικ σοκολάτας,ενω αν το ξεφορμάρεις αμέσως τοτε το κεικ θα
πέσει και δεν θα μπορεί να σταθει.η όλη προσπαθεια έιναι στο
ψηθει πιο γρήγορα απέξω απ`ότι απο μέσα για να μέινει ρευστο-
για αυτο το ψήνεις σε δυνατο φουρνο για λίγα λεπτά.όσο γαι το
ξεφορμάρισμα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει γιατι η σοκολάτα
μέσα είναι τόσο ζεστή και σε μη στέρεη κατασταση που θα
παρασύρει και την κρούστα-το κεικ θα γίνει μια αμορφη μάζα.Οσο
πιο πολλές ώρες το αφήσεις να κρυώσει τόσο το καλυτερο.
Τώρα για την εμφάνιση δοκιμάστε λιγο γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρη
άχνη καλύπτοντας έτσι μερικές ατέλεις.τρώγεται με το
κουταλάκι,αλλα περι ορέξεως κολοκυθοπιτα.
Οσο για την τρύπα που εμφανίστηκε σε μερικές από εσας λυπάμαι
αλλά δεν ξέρω πως βρεθηκε εκει.Ελπίζω να βοηθησα λιγακι φιλια
σε ολους και καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: re
Από: mairi 21 / 3 / 2005
Πολυ καλο Σαββη..Με εκανες να χαλασω την διαιτα μου!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κεικ με ρευστή σοκολάτα
Από: Νατάσα 23 / 11 / 2005
Χαζεύοντας στην σελίδα σας χθες είδα την συνταγή για το κεικ με
ρευστή σοκολάτα και καθότι chocoholic έτρεξα αμέσως μετά τη
δουλειά στο μάρκετ για να πάρω τα υλικά. Με απίστευτο
ενθουσιασμό μπήκα στην κουζίνα!Δε βγήκα όμως στην ίδια
κατάσταση...Αφού ακολούθησα όλη τη διαδικασία κατά γράμμα το
έβαλα στο φούρνο στο πιο δυνατό(περίπου 280 βαθμούς) στον αέρα
μόνο, για 18λεπτά.(Το διάβασα στα σχόλιά σας ότι γίνεται εξίσου
καλό, και μιας και το απλό κίτρινο κεικ που κάνω στον αέρα
γίνεται τέλειο!!!)Δεν είχε όμως την ίδια μοίρα και το κεικ
σοκολάτας. Για 18 λεπτά είχα την μούρη μου κολλημένη στο τζάμι
του φούρνου για να ελέγχω την κατάσταση. Λέτε να το
μάτιασα;Κόντευε η ώρα να το βγάλω και έψαξα να βρω το γαντάκι
του φούρνου για να το πιάσω και να πιω και μια γουλιά καφέ
προετοιμάζοντας τον εαυτό μου για μια μεγάλη επιτυχία!!!Όταν
άνοιξα όμως το φούρνο πριν τη μυρωδιά της σοκολάτας μου ήρθε η
μυρωδιά του καπνού. όταν κοίταξα τη φόρμα φαινόταν ένα πράγμα
ξερογκαγκανιασμένο που όταν το ακουμπούσα όμως όμως ήταν
μαλακό.Το άφησα πάνω στον πάγκο και εξαφανίστηκα για 4 ώρες για
να μην μπω στον πειρασμό να το πειράξω και να το κόψω πριν την
ώρα του. Το βράδυ είχα τραπέζι στο σπίτι. Ευτυχώς δεν ανακοίνωσα
ότι είχα κάνει κεικ γιατί θα γινόμουν και ρεζίλι.΄Πήγα στην
κουζίνα να το κόψω για να τους κάνω έκπληξη αλλά την έκπληξη την
έπαθα εγώ όταν κοίταξα την φόρμα. Ενώ βγήκε ομοιόμορφο και λείο
από πάνω από το φούρνο(έστω και σκουρόχτωμο...)όταν το είδα είχε
ανοίξει και είχε κάτσει σαν κάποιος να είχε φάει το από μέσα.
όταν δε πήγα να το ξεφορμάρω διαλύθηκε και έγινε κομμάτια...
Μήπως χρειάζονταν περισσότερα αυγά για να δέσει καλύτερα και να
μην κάτσει;Τι μπορεί να φταίει; Είχα διαβάσει όλα τα σχόλια και
τα έκανα όλα όπως πρέπει., Παρακαλώ βοηθήστε με!!!Ζητώ μια
συνταγή για ένα μαλακό έξτρα σοκολατένιο κεικ επειγόντως!!! Το
έχω άχτι!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Κεικ με ρευστή σοκολάτα
Από: Juanita La Quejica 23 / 11 / 2005
280o; Λογικό να το κάψεις!
Επαναλαμβάνω την συνταγή της επιτυχίας, το έφτιαξα το περασμένο
Σάββατο και έγινε καταπληκτικό.
2 κουβερτούρες των 125 gr.
1 vitam χάρτινο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι μπλε (το απλό που δεν φουσκώνει)
1 κ.γλ.baking powder
8 αυγά
λικέρ της προτίμησής μας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ginger σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
Λειώνουμε την σοκολάτα με το βιτάμ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών,
προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το
αλεύρι με το baking powder, ανακατεύουμε, ρίχνουμε συνέχεια
τους κρόκους, ανακατεύουμε και πάλι προσθέτουμε τo λικέρ και τα
μπαχαρικά, ξανά ανακάτεμα και τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια και
ανακατεύουμε τώρα με πολύ απαλές κινήσεις για να ενωθούν με τα
υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ξυσμένη φλούδα
πορτοκαλιού, δίνει όμορφο άρωμα.
Βουτυρώνουμε στρογγυλή φόρμα (με τρύπα στην μέση) διαμέτρου 26
εκατοστών, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο σε πάνω και κάτω αντίσταση στους 220ο-250ο (ανάλογα πόσο
δυνατός είναι ο φούρνος) για 12 λεπτά ακριβώς!
Εγώ το έψησα σε αντιστάσεις και αέρα στους 200ο (γιατί φοβήθηκα
μην "αρπάξει" η σοκολάτα) για 14΄, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να
το ψήσω στους 220ο τελικά για 12`-13`, γιατί έγινε υπέρ του
δέοντος ρευστή η σοκολάτα και δυσκολεύτηκα ελαφρά να το
σερβίρω. Συνόδευσα με παγωτό καϊμάκι από το Συντριβάνι (πρώην
τεχνίτες του συγχωρεμένου του Κανάκη), λίγο φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και ελάχιστη κανέλλα στο πιάτο, για διακοσμητικούς
κυρίως λόγους.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Κεικ με ρευστή σοκολάτα
Από: Δέσποινα Κ. 23 / 11 / 2005
Νατάσα μην ψάχνεις για το τέλειο κεικ, γιατί εδώ ακριβώς το
έχεις!
Το έχω φτιάξει πάρα πολλες φορές και δεν μου απέτυχε ποτέ.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τηρήσεις ευλαβικά το χρόνο
ψησίματος και τη θερμοκρασία του φούρνου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κεικ.......
Από: βιργινια 23 / 11 / 2005
Μια συμβουλή που μου έχει δώσει μια μεγάλη μαγείρισα (όχι στην
ηλικία) είναι ότι για τέτοιου είδους γλυκίσματα π.χ. αυτό το
κείκ ή σουφλέ σοκολάτας κλπ πρέπει να χρησιμοποιώ αλεύρι σκληρό
αυτό που λέει Νο 1 στη συσκευασία του.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κεικ
Από: ΤΖΕΝΗ 24 / 11 / 2005
Θα μπορούσε κάποιος να μας διευκρινίσει σε ποια ράγα πρέπει να
ψηθεί αυτό το κέικ? Μήπως έχει και αυτό κάποια σημασία για την
επιτυχία του κέικ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κεικ
Από: Δέσποινα Κ. 24 / 11 / 2005
Επειδή αφήνεις μόνο την κάτω αντίσταση αναμμένη όταν το βάζεις
στο φούρνο, είναι καλό να το ψήσεις στη μεσαία θέση.
Εγώ συνήθως βέβαια το ψήνω στην κάτω και μερικές φορές μου έχει
ψιλοαρπάξει, όχι όμως σε σημείο που να μην τρώγεται.
Άλλωστε είναι τόσο λίγος ο χρόνος ψησίματος που δεν προλαβαίνει
να καεί.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κέικ με ρευστή σοκολάτα
Από: Ιρίνα 24 / 11 / 2005
Σας δίνω και μία εύκολη εκδοχή του κέικ αυτού:
Κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Υλικά
• 1-1/4 φλ. Ζάχαρη μοιρασμένη στα δύο
• 1 φλ. Αλεύρι
• 1/2 φλ κακάο μοιρασμένο στα δύο
• 2 κουταλάκια μπέκιν
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• 1/2 φλ. Γάλα
• 1/3 φλ. Μαργαρίνη ή βούτρυο λιωμένο
• 1-2 βανίλιες
• ½ φλ. Μαύρη ζάχαρη
• 1-1/4 φλ. Καυτό νερό
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180. Ανακατεύεις τα ¾ φλ.
Ζάχαρη με το αλεύρι, το ¼ φλ. Κακάο, το μπέκιν και το αλάτι.
Ρίχνεις και ανακατεύεις το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια.
Χτυπάς με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνεις το μίγμα σε ταψάκι 25 εκ. περίπου. Έπειτα ανακατεύεις
την υπόλοιπη άσπρη με τη μαύρη ζάχαρη και το υπόλοιπο κακάο.
Πασπαλίζεις το μίγμα αυτό πάνω από το μίγμα που έχεις βάλει στο
ταψί και μετά με κουτάλι ρίχνεις προσεκτικά το ζεματιστό νερό.
Προσοχή: Δεν ανακατεύεις.
Ψήσιμο για 35 -40 λεπτά μέχρι το κέντρο να στερεοποιηθεί.
Αφού σταθεί 15 λεπτά να κρυώσει λίγο, σερβίρεται με κουτάλι,
βάζοντας και το σιρόπι του (σάλτσα σοκολάτας) που έχει
σχηματιστεί στο ταψί.
Το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ ωραίο, ειδικά με παγωτό.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κεικ με ρευστή σοκολατα
Από: Χανιώτη Μαρία 25 / 11 / 2005
Δεν κατάλαβα γιατί λέγεται ....με ρευστή σοκολάτα. Το
φαντάστηκα τελείως διαφορετικό και πραγματικά με τη σοκολάτα να
ρέει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Το κλαμμένο.... κέικ!
Από: Χρυσαυγή 30 / 11 / 2005
Juanita μου καλημέρα!
Σου δίνω συγχαριτήρια για το κεικ σου!!
Το έφτιαξα χθες! Μόνο ginger δεν έβαλα γιατί δεν είχα.
Κατά τ΄άλλα ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες. Το έψησα 13
λεπτά γιατί είχα τον φόβο μην είναι τελείως άψητο στο κέντρο.
Δεν είχα όμως την εμπειρία σε κάτι ανάλογο κι έτσι το έβαλα σε
σχετικά ριχή πιατέλα όταν το αναποδογύρισα. Μόλις λοιπόν έκοψα
το πρώτο κομμάτι χύθηκε όοοοολη η σοκολάτα έξω. Ξεχύλισε η
πιατέλα αλλά ευτυχώς δεν χύθηκε απ΄ έξω. Το κέικ έχει κάνει μια
κουφάλα και απο τις δύο μεριές που έχω αφαιρέσει το κομμάτι.
Το σέρβιρα λοιπόν ως εξής. Κόβω ένα κομμάτι (άδειο στη μέση) και
το βάζω σε πιάτο και με κουτάλι προσθέτω σοκολάτα από την
χυμμένη.
Πιστεύω ότι μια μπάλα παγωτό θα το απογείωνε στην κυριολεξία!
Φοβερά πλούσια - γεμάτη γεύση!!!
Χθες το δοκιμάσαμε χλιαρό! Ήταν εκπληκτικό!
Σήμερα το πρωί πριν φύγω για δουλειά "χτύπησα" άλλο ένα κομμάτι.
Εξίσου εκπληκτικό!
Μπράβο βρε Juanita! Πάντα τέτοια!
Σμάκ!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Το κλαμμένο.... κέικ!
Από: Juanita La Quejica 30 / 11 / 2005
Πόση ώρα το άφησες να κρυώσει πριν το κόψεις;
Θέλει καμιά ωρίτσα τελικά, για να μην ... ψοφήσει στο κλάμμα!
ΧΑΧΑ! Το καλό είναι ότι κρατά μέρες, αν το βάλεις για λίγο στα
μικροκύματα να ζεσταθεί, συγκινείται και πάλι.
Χαίρομαι που σου άρεσε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: υγρο κεικ
Από: pass 25 / 12 / 2005
Λοιπόν κυρίες μου, τις τελευταίες μέρες παλεύω ένα υγρό κέικ το
οποίο προσπαθώ να τελειοποιήσω. Εγώ το ψάχνω στον χρόνο ψησίματος
και στο σκεύος. Χρησιμοποιώ ένα ταψάκι για muffins των 24 θέσεων.
H θερμοκρασία στους 250° και ο χρόνος γύρω στα 4 λεπτά…. Το
ταψάκι στο κάτω-κάτω ράφι. Η δόση του κέικ είναι λιγότερη από
μισή . έχω καλά αποτελέσματα αλλά θέλω παίρνοντας την πρώτη
μπουκιά στο στόμα να γίνεται μια έκρηξη σοκολάτας! Όλοι
καταλαβαίνουμε τι εννοώ, έτσι?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απίστευτα κολασμένο!
Από: Παναγιώτα 28 / 12 / 2005
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο! Δεν έχω κάτι άλλο να πω...Μόνο ότι φοβήθηκα όταν
το έβγαλα από το φούρνο ότι ήταν άψητο, αλλά όταν πέρασαν κανά
δυο ώρες και το έκοψα, το αποτέλεσμα ήταν super!Κέρασα και στη
δουλειά μου και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Υγρο κεικ
Από: Αντζυ 29 / 12 / 2005
Γεια σας χρονια πολλα!Εχω να σας προτεινω κ εγω μια συνταγη την
οποια την εχω δοκιμασει και οντως η σοκολατα ειναι παρα πολυ
ρευστη αλλα τη φτιαχνω σε 2 μακροστενες φορμες.
4 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
6 ΑΥΓΑ
½ ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ½ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ τσαγ. ΡΟΥΜΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ.ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΑΜΕ
Τ’ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΣΤΟ
ΜΙΓΜΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 220C ΓΙΑ 12
ΛΕΠΤΑ.
Ειναι δοκιμασμενη κυριολεκτικα λιωνει στο στομα!Βαλια θα
δοκιμασω κ την δικη σου φαινεται πολυ καλη!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: teleio!
Από: anwnymo 11 / 2 / 2007
Paidia aplws teleio..to eftiaksa akolouthwntas oles tis symboules
sas, vgike tromero kai tis 2 fores. Mono pou eixa mia dyskolia
sto kseformarisma, alla pisteuw diorthwnetai. Sygxarhthria! Exw
parei toulaxiston 2 kila thn teleutaia vdomada apo auto :))
Egw prosthetw kai ena sakoulaki kouvertoura galaktos se nifades
(giwths), h 2 megales Lacta. Ginetai pio plousia h geush kai pio
paidiki :D
filia!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: βαρύ κι ασήκωτο
Από: maria 29 / 4 / 2007
Το έφτιαξα χτες ακολουθώντας την συνταγή ευλαβικά. Πέτυχε
(μάλλον). Το άφησα και στάθηκε 2 ώρες και μετά το βαλα και στο
ψυγείο και βγήκε από την φόρμα μια χαρά. Το κρατάω στο ψυγείο
επειδή έτρεχε μέσα η... γέμιση και φοβήθηκα μην καταλήξω και γω
με μια τρύπα όπως κάποιες άλλες κυρίες που διάβασα.
Ξυπνάω λοιπόν 3 το πρωί για να πιω νερό. Ανοίγω και το ψυγείο
βλέπω το κέικ. Κόβω κομάτι. Τρώω κομάτι.
Και έχουν περάσει 4 ώρες και έχει κάτσει στο στομάχι μου σαν
πέτρα, αδύνατον να το κυκλοφορήσω. Έτσι γίνεται, ειναι βαριά αυτά
τα κέικ, ή έχω κάνει καμιά μπούρδα και θα το δώσω και στο παιδί
και θα μου πέσει νεκρό; Ή είναι ψυχοσωματικό επειδή δεν μου
κάθεται καλά που τρώω ωμό κέικ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: βαρύ κι ασήκωτο
Από: μαμα 30 / 4 / 2007
Μαρία καλημέρα.
Εγώ βρήκα οτι στο δικό μου φούρνο θέλει 30 λεπτά στους 180
βαθμούς (η μακρόστενη φορμα) με αντιστάσεις πάνω κάτω, το ταψί
στην κάτω θέση του φούρνου. Ετσι ψήνεται γυρω γύρω, καί στο
κέντρο μένει παχύρευστο, αλλά δεν χύνεται όταν το κόβεις.
Επίσης δοκιμάζοντας κατέληξα στην εξής τροποποίηση (για μια
μακρόστενη φόρμα):
4 αυγά
3/4 πακέτου (175γρ) βούτυρο
2 κουβερτούρες(125γρ Χ2)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
2 βανίλιες
1 κουτ.κονιακ
Λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί
Χτυπάω καλά καλά ολόκληρα τα αυγά (οχι χωρια ασπράδια - κρόκους)
με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Ρίχνω τη σοκολάτα στα αυγά, και τελευταίο το αλεύρι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πολλα βαρύ και οχι !
Από: Lamprini 30 / 4 / 2007
Μαρια να σαι καλα με κανες και γέλαω !
Καλα και συ 3 το πρωι αυτο σου ρθε να φας ? Αυπνη εμεινες ολη νυχτα?
Αυτη την συνταγή περιπου (με 1 αλευρι και κατι άλλες μικρες
διαφορες) κανω και εγω για μπραουνις και για κεικ ρευστης
σοκολάτας . Κανένα απο τα δυο δεν τα βάζω στο ψυγείο , δεν
προλαβαινουν να μεινουν και πολλες μερες !
Δεν μπορω να ξέρω αν εγινε κατι λαθος , αλλα το ρευστο κεικ ειναι
λιγάκι λιγωτικό ειναι γιαυτους που τρελαινονται για σοκολάτα .
Εγω το κάνω σε φορμες μαφινς και γινεται καλύτερο στο σερβίρισμα
και μικρότερη μερίδα .
Παντως βγαλε απο το μυαλό σου την ιδέα οτι ειναι ωμο . Δεν ειναι
ωμο. Τα αυγά ψηνονται αμέσως σε τετοια θερμοκρασία.
Μην λες τετοια λογακια για το αγγελουδάκι σου . Εισαι σίγουρη οτι
εφαγες μόνο ενα κομμάτι ?? Και τι κομμάτι ? Μηπως εκοψες το κεικ
στα δυο ??:))))
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μαυρη μαυρίλα πλάκωσε !!
Από: Lamprini 1 / 5 / 2007
Μαρία καλο μήνα !! Κοιτα το εμαιλ σου:)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μαυρη μαυρίλα πλάκωσε !!
Από: Μαρία 1 / 5 / 2007
Λαμπρινή σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον το πρόβλημά μου ήταν ότι δεν
είχα ιδέα για την ύπαρξη του ΜΑΥΡΟΥ κακάο. Χα! Έχουν στα
σουπερμάρκετ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Mallon se mperdepsa!
Από: Lamprini 1 / 5 / 2007
Μαρια μου (νεο σχολιο γιατι ειπαμε απαντησεις δεν ..) σε μπερδεψα
μαλλον . Εννοω οχι το ετοιμο παιδικο (και μεγαλυτέρων) ρόφημα με
ζαχαρη κλπ αλλα το κακαο το σκουρο το κλασσικο που καναμε κάποτε
κακαο. Πως να το πω? Εχει παντου , αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν
ειναι ολα τοσα καλα . Δεν θυμαμαι με πιο ειχα μεινει πολυ
ευχαριστημένη στην Ελλαδα .
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: paralagh kalyterh
Από: anastasia 2 / 5 / 2007
ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΛΑΓΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ 4 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ 6 ΑΥΓΑ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΙ Κ 1 1/2 ΒΙΤΑΜ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Κ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ
ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Η ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑ
Από: ΝΑΤΑΛΙΑ 30 / 8 / 2007
ΤΟ ΚΕΙΚ ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΣΙΟ Κ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ
ΒΛΑΚΙΕΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΜΑ
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΟΡΦΑΜΑΚΟ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Η ΑΥΤΟΚΤΩΝΙΑ
Από: Angie 31 / 8 / 2007
Εισαι εντελως ασχετη μιλαμε!
Λυπαμαι αυτους που δοκιμαζουν τα φαγητα σου!
κινδυνευουουουουουουν!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χμμμ...
Από: Tania 7 / 9 / 2007
Το έφτιαξα κ εγώ χτες το βράδυ, αλλά είχα την φαϊνή ιδέα (είμαι
που είμαι καινούργια μαγείρισσα, πειραματίζομαι κιόλας.. :p) να
βάλω σοκολάτα γάλακτος που μ`αρέσει περισσότερο, αντί για
κουβερτούρα κ μάλλον έγινε πολύ γλυκό, αν κ έβαλα λιγότερη ζάχαρη
από αυτή που έλεγε η συνταγή. Μια αυγουλίλα έμεινε πάντως σαν
γεύση...κατά τα άλλα μεγάλη επιτυχία το κεικ :p
Επειδή είμαι πεισματάρα όμως, θα το ξαναδοκιμάσω με κουβερτούρα κ
λέω να βάλω 6 αυγά μήπως τα 8 που έλεγε η Juanita ήταν πολλά κ
γι` αυτό έμεινε η μυρωδιά...
Πάντως αυτό να δούμε ποιός θα το φάει.. :D
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: katia 22 / 12 / 2007
η συνταγή είναι απαράδεκτη καθοτι ημιτελής δεν διευκρινίζει σε
πόσους βαθμούς ψήνεται αν η ουβερτούραπρέπει να είναι
καυτή<χλιαρή ή κρύα δεν διευκρινίζει επίσης σε τί φούρνο θα
ψηθεί δηλαδή σε αντίσταση πα΄νω κάτω, μόνο κάτω σε αέρα σε τί
τελος πάντων? ήταν μια τεράστια αποτυχία, κάηκε και βρώμισε όλο
το σπίτι καμμένο. αίσχος. αποφύγετε συστηματκά αυτλη τη συνταγή
είναι μια σκέτη αποτυχία ειλικρινά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κέικ με ρευστή σοκολάτα
Από: kate 23 / 12 / 2007
Το κέικ αυτό είναι απλά καταπληκτικό! Όσες φορές το έχω φτιάξει
όλοι μα όλοι (καθότι είμαστε και πολλοί) έχουν ξετρελαθεί..
Πέραν τούτου είναι και πάρα πολύ εύκολο(και δεν είμαι και γω
καμιά έμπειρη μαγείρισσα).. Σε μια ωρίτσα έχει φτιαχτεί, έχει
ψηθεί και έχει φαγωθεί κιόλας!! Απορώ με κάποια τόσο αρνητικά
σχόλια. Μάλλον κάποιοι πρέπει να αλλάξουν χόμπυ....
Τέλοσπάντων, επειδή είναι η πρώτη φορά που στέλνω πρέπει να
δώσω πολλά συγχαρητήρια στη Σέββη για τη συνταγή αυτή! Την έχω
δώσει και αλλού και εστέφθη με απόλυτη επιτυχία!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κάτι και να καίει(κ)!
Από: Αγγελική 24 / 12 / 2007
Ένα έχω να πω:είναι απλά τέλειο!θέλει ακριβώς 15-18` αλλιώς
αρπάζει αμέσως!το συνιστώ ανεπιφύλακτα...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|