Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ανωνύμου 9 / 1 / 2004
Να κάνω μία μικρή διόρθωση? Η λέξη ρούμι στα γαλλικά γράφεται
rhum.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Τίνα Σταύρου 10 / 1 / 2004
Certainement! Ας όψεται ο ηλίθιος ορθογραφικός έλεγχος του MS
Word, που εκλαμβάνει όλες τις λέξεις για Αγγλικές. Ασε που εγώ
ούτε στα Ελληνικά δεν τον εμπιστεύομαι.
Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση. (A propos, δεν χρειαζόταν να
την κάνεις ανώνυμα, δεν παρεξηγούμαι δα και τόσο εύκολα!)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: lilly 13 / 1 / 2004
`Oπως και να γράφεται το ρούμι στα γαλλικά, μία είναι η ουσία, η
συνταγή "λέει"! Τίνα, έφτιαξα μπαμπαδάκια στη φόρμα για muffins
και σιρόπιασα με την κουταλίτσα της σαλτσιέρας!
Χριστουγεννιάτικη ευφροσύνη!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: angie 16 / 1 / 2004
Δεν σου βγήκαν κάπως σφικτα; Τι έκανα λάθος εγω;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Τίνα Σταύρου 18 / 1 / 2004
Τίποτε δεν έκανες λάθος. Αυτή η συνταγή, βγάζει κανονικό μπαμπά,
που είναι κάπως σφικτός. Επειδή τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία
αντί για μπαμπάδες σερβίρουν σαβαρέν (να γειάσει το στόμα σας
κύριε Χρήστο μου) έχουμε συνηθίσει να νομίζουμε ότι και ο
μπαμπάς είναι αφρώδης. Δεν είναι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μήπως;
Από: Βαγγελιώ 20 / 1 / 2004
Μήπως να έφτιαχνα λίγο παραπάνω σιρόπι; Ενώ κατά τα άλλα ήταν
τέλειος το σιρόπι δεν έφτασε για να μουσκέψει ως το εσωτερικό
του, σαν να ήθελε λίγο ακόμη η καρδούλα του.Πάντως έγινε αφράτος
( όχι σπογγώδης) και πολύ νόστιμος.Σε εμφάνιση δε... ενας
μπαμπάς μα τι μπαμπάς!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Mπαμπάδες Τίνας & Δόμνας
Από: nervosa_anorexia 13 / 4 / 2005
Τίνα, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Εάν προσπαθήσω να "συνδυάσω" τη συνταγή σας (που τη θεωρώ ως
αυθεντικό "μπαμπά", με μαγιά, όπως μάθαμε απ`τις μανάδες μας) με
την αντίστοιχη της Δόμνας (http://www.hungry.gr/get.asp?
table=glyka&id=244), παρεμβαίνοντας μόνο ως προς τη σαντιγύ, θα
πετύχαινε?
Μπορούμε δηλ. να κόψουμε στη μέση το γλύκισμα, αφού κρυώσει για
ώρες, να προσθέσουμε σαντιγύ και να το "καπακώσουμε" πάλι?
Ευχαριστώ πολύ:))
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Mπαμπάδες Τίνας
Από: Τίνα Σταύρου 13 / 4 / 2005
Γεια σας nervosa_anorexia! Μετά την παράκληση να μιλάμε στον
ενικό θα σου απαντήσω ως εξής.
Συνηθέστερα σερβίρεται με σαντιγυ το σαβαρεν, που έχει
προκαλέσει και όλη αυτή τη σύγχιση με το baba (έχω την εντύπωση
οτι η συνταγή της Δόμνας μοιάζει περισσότερο με σαβαρέν). Τώρα
επειδή εμείς είμαστε καλλιτέχνες και κάνουμε ό,τι θέμε, θα σου
προτείνω να το δοκιμάσεις. Ίσως αν κάνεις ένα μεγάλο μπαμπά να
μην πετύχει τόσο γιατί ειναι βαρύ γλυκό και φαντάζομαι οτι θα
σου τη λιώσει τη σαντιγύ. Μικρότερα μπαμπαδάκια θα πετύχουν
ίσως περισσότερο.
Καλή επιτυχία!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Mπαμπάδες Τίνας
Από: nervosa_anorexia 13 / 4 / 2005
Σ`ευχαριστώ Τίνα για την απάντηση.
Νομίζω έχεις απόλυτο δίκιο. `Οσο πιο μικρό το βάρος του άνω
κομματιού (μπαμπαδάκι), τόσο καλύτερα θα "σταθεί" η σαντιγύ.
`Ασε που μπορεί να διαλυθεί -λόγω σιροπιάσματος- το άνω κομμάτι
της φόρμας κατά το κόψιμο/επανένωση και να πάει τζάμπα ο κόπος
για το τίποτις:))
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Eντονη μυρωδιά μαγιάς
Από: nervosa_anorexia 28 / 12 / 2005
Η πρακτική μου εξάσκηση επί της συνταγής, την οποία εφήρμοσα
κατά γράμμα και άνευ παρεκλίσεως, έδωσε τα εξής συμπεράσματα:
1). Η μαγιά (60 γρ. νωπή) ήταν ΠΟΛΥ μεγάλη ποσότητα. Το γλυκό
και μύριζε έντονα και είχε τη χαρακτηριστική γεύση της μαγιάς.
Αν ποτέ το ξαναέφτιαχνα, θα χρησιμοποιούσα τουλάχιστον τη μισή
μαγιά.
2). Το σιρόπι αποδείχθηκε ΛΙΓΟ. Δεν "νότισε" επαρκώς το
παρασκεύασμα, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη περισσότερο την -ήδη-
λιγοστή αφράδα του.
3). Εάν είχα σαντιγύ, θα "διόρθωνα" σαφώς το φτωχό -γευστικά-
αποτέλεσμα.
Το γλυκό (επειδή ακριβώς δεν ήταν ούτε τόσο αφράτο ούτε
τόσο "υγρό" απ`το σιρόπι) μπορούσε ευκολότατα να κοπεί και να
εφοδιασθεί με σαντιγύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: μπαμπαδες
Από: νικος 17 / 7 / 2007
ΟΙ φωτογραφιες ειναι απαραιτητες
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|