Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασόλια με πράσα ωγκρατέν
Υλικά
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 1 κιλό πράσα
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 1/3 του λίτρου γάλα
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε στο τηγάνι το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το φαγητό μας να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει)
|
|