www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο Νισουάζ


Υλικά

  • 4 μερίδες κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 20 ελιές κομμένες στην μέση
  • 5 αντσούγιες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  2. Σοτάρουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα) και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις αντσούγες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται, προσθέτουμε το κοτόπουλο, δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να βράσει και μετά την χαμηλώνουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40 λεπτά
  4. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: νιαμ-νιαμ   19 / 10 / 2003
    Θα ήθελα να ρωτήσω τί είδοθς κοτόπουλο χρησιμοποιούμε σε αυτήν τη συνταγή.φιλέτο απο στήθος ,φιλέτο από μπούτι ή οποιοδήποτε κομμάτι με δέρμα και κόκκαλα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.