Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο Νισουάζ
Υλικά
- 4 μερίδες κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 20 ελιές κομμένες στην μέση
- 5 αντσούγιες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε από το τηγάνι.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα) και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις αντσούγες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται, προσθέτουμε το κοτόπουλο, δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να βράσει και μετά την χαμηλώνουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40 λεπτά
- Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
|
|