Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδόπιτες Κρήτης
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 αυγό
- Αλεύρι (1 με 2 χούφτες περίπου)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τα τριμμένα κρεμμύδια και τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά μας.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
- Μόλις οι κρεμμυδόπιτες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές με ψητό κρέας ή μόνες τους.
Παραλείποντας το αυγό έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει και τους φανατικούς χορτοφάγους.
|
|