Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Να ρωτήξω....
Από: Natalia 28 / 5 / 2004
α. Σε τι κλίμακα είναι οι 350 βαθμοί? (αντιλαμβάνομαι ότι αν ο
αριθμός είναι σωστός τότε είναι fareneit -δηλαδή 180 βαθμοί
Κελσίου- αλλά φοβάμαι μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και είναι
για παράδειγμα 150 βαθμοί Κελσίου)
β. το σκεύος στο οποίο θα βάλουμε την ζύμη τι μέγεθος να έχει
στο περίπου?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: άριστα!
Από: Πολύμνια 4 / 10 / 2004
Πεντανόστιμη συνταγή και πολύ πρωτότυπη. Καλό θα ήταν να
αναφερόταν και το μέγεθος του σκεύους που χρειάζεται.
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: άριστα!
Από: Γιάννης Σ. - Yannis 4 / 10 / 2004
Πολύμνια,(καταπληκτικό όνομα πρέπει να το σημειώσω - ένα καημό
έχω από τότε που συνειδητοποίησα ότι το όνομά μου δεν το έχουν
μόνο 45, αλλά πολύ περισσότεροι).
Λοιπόν, αφού με ρωτάς στο προσωπικό e-mail τι είδους αλλαγές
έχω κάνει στο γλυκό, θα σου πω ότι δεν είναι δα και τίποτα
φοβερές αλλαγές. Απλά, επειδή λειτουργώ σύμφωνα με την έμπνευση
της στιγμής και δεν καταγράφω συνήθως συνταγές, θα σου πω ότι
αυτό το γλυκό το δοκίμασα σε κάποιο ταξίδι μου στην Πορτογαλλία
από τα χεράκια μιας καλοκάγαθης ηλικιωμένης Λουζιτανής σε
κάποιο χωριό έξω από τη Λισσαβώνα. Το γλυκό αυτό είναι
παραδοσιακό της Πορτογαλλίας και ιδιαίτερα δημοφιλές. Το
amaretto το έχω προσθέσει εγώ, όπως άλλωστε και την κανέλα.
Ιεροσυλία; μπορεί, αλλά μπορεί και την άλλη φορά να το φτιάξω
και με γλυκοπατάτα και αντί για amaretto να βάλω λικέρ
τριαντάφυλλο. Μη το ψάχνεις. Αβυσσος η ψυχή μου Πολύμνια...και
όσο για το σκεύος τι να σου πω, εγώ κάτι μικρά του κείκ έχω,
δώρα γάμου που δεν μπόρεσα να ξεφορτωθώ...να λοιπόν που χρήσιμα
μου φάνηκαν.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μπορεί να αργώ... αλλά δεν λησμονώ
Από: Natalia 29 / 5 / 2005
το σύντομα ελπίζω να μην το πήρες τοις μετρητοίς!!!!!
Έχοντας φάει ήδη το μισό γλυκό (ευτυχώς όχι μόνη μου)΄, έχω
μείνει με την απορία: ήταν άραγε επιτυχημένο?
Περιμένοντας να βγει κάτι που να μοιάζει με κέηκ έμεινα να το
κοιτώ με απορία: μήπως ήθελε κι άλλο ψήσιμο? μήπως η πατάτα
ήταν πάρα πολύ μεγάλη? μήπως δεν χτύπησα τα ασπράδια όσο
έπρεπε? ή τελικά μήπως το γλυκό αυτό έχει εμφάνιση αρκετά υγρού
κέηκ αλλά χωρίς να χαλάει η φόρμα του?
Στην γεύση πάρα πολύ καλό, και η προσθήκη κανέλλας του δίνει
και το κατιτίς επιπλέον.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: artemis 18 / 10 / 2007
Αν και απο τις χρονολογιες που βλεπω , μαλλον απαντηση δεν θα
παρω , παρολα αυτα συνεχιζω μια και την εκανα την προσπαθεια.
Λοιπον ,ιδιαιτερα
ευχαριστη γευση, η γευση της πατατας-που ισως μας ξενιζει λιγο
για επιδορπιο- σχεδον δεν γινεται αντιληπτη, και γενικα
ελαφρυ,ευχαριστο και διαφορετικο. Μονο που με το ψησιμο μαλλον
κατι δεν μου πηγε καλα...Στους 250 βαθμους , αρχισε να μυριζει
καμμενο απο τα πρωτα 15` και αναγκαστικα στα 20-25` το εβγαλα, αν
περιμενα 40` μαλλον δεν θα μπορουσα καν να το δοκιμασω, θα μ
απογοητευε και δεν θα το ξαναδοκιμαζα.
Επισης, θα γινει και θα ψηθει το ιδιο σωστα αν χρησιμοποιησοθμε
ατομικα φορμακια(αυτα που χρησιμοποιουμε για καραμελε π.χ.)
Εχω δει και κανα 2 ακομα συνταγεσ απο εσας που επισης ειναι
διαφορετικες και εχουν ενδιαφερον.Μηπως μπορω να βρω και καπου
αλλου, ισως σε καποια αλλη σελιδα?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|