Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κανελόνια με τόνο
Υλικά
- 16 κανελόνια
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. τόνος κονσέρβας κομμένος σε κομματάκια
- 2 κούπες γάλα
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο περίπου και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε τον τόνο και το αλατοπίπερο.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια μας με τη γέμιση που φτιάξαμε στο τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα κανελόνια, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C περίπου για 40-45 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει το φαγητό).
|
|