www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τουρλού


Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 3 κολοκυθάκια
  • 4 μελιτζάνες
  • 5 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κουταλιά δυόσμο τριμμένο
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
  3. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
  4. Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
  6. Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΟΛΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
    Από: Ανωνύμου   7 / 7 / 2003
    ΤΟΥΡΛΟΥ - ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!!! ΤΟΥΡΛΟΥ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   3 / 12 / 2003
    MALLON YPARXEI KAPOIO MPERDEMA STH SYNTAGH `H EKTOS AN EINAI KAMIA MAGIKH SYNTAGH!!! AN EINAI EYKOLO DIORTHWSTE THN!! EYXARISTW!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   27 / 2 / 2004
    Λάθος ετοιμασια γιά τουρλου.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: H ΠΛΗΡΗΣ AΔΙΑΦΟΡΙΑ
    Από: ALEX  9 / 5 / 2005
    ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 7/2003 ΕΩΣ ΚΑΙ 2/2004 Η 
    ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 
    ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ SITE EIΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΑ 
    ΒΛΕΠΕ GOYRMET.GR

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: H ΠΛΗΡΗΣ AΔΙΑΦΟΡΙΑ
      Από: Δικαστίνα  9 / 5 / 2005
      Μην ξεχάσεις να μαστιγώσεις τον ιδιοκτήτη και τους υπεύθυνους 
      γι αυτή τη σοβαρή παράλειψη.
      
      Αλλά επειδή εδώ δεν παίρνουν χαμπάρι, δίκιο έχεις, άστο 
      καλύτερα, προτίμησε κάτι πιο αξιόπιστο. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.