www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουσκούς με λαχανικά


Υλικά

  • 230 γρ. κουσκούς
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 150 γρ. μπάμιες κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ. κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι σπόρους σιναπιού
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα (ειδική για κουσκούς) ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για μερικά λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη (να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι σιναπιού).
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια και χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για λίγο.
  4. Βάζουμε στο ειδικό καλάθι το κουσκούς, το ακουμπάμε πάνω από τα λαχανικά, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές τα λαχανικά μας.
  6. Μόλις γίνει το φαγητό αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το κουσκούς σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
    Από: ΖΩΗ  16 / 5 / 2007
    Υλικά:
    1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταρένιο κους κους
    1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βραστό νερό
    10 μεσαίες γαρίδες
    1 μεσαίο καρότο κομμένο λεπτά μπαστουνάκια
    2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
    1 κουταλιά της σούπας μέλι
    2 κουταλιές της σούπας ξύδι
    λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    γλυκιά πάπρικα
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    τηγανισμένες πίτες τορτίγιας για το σερβίρισμα
    Εκτέλεση:
    Βάζουμε το κους κους σε βαθύ μπολ,προσθέτουμε το βραστό νερό 
    και το αφήνουμε να φουσκώσει.
    Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά,βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα 
    βαθύ τηγάνι να ζεσταθούν(αν έχουμε γουόκ ακόμα καλύτερα)και 
    ξεκινάμε το σοτάρισμα ως εξής:σοτάρουμε πρώτα το καρότο μέχρι 
    ν` αρχίσει να μαραίνετε,προσθέτουμε τα κρεμμύδια
    (ξερό+φρέσκο).Σοτάρουμε για 3`-4` και ρίχνουμε το 
    σκόρδο.Σβήνουμε αμέσως με το ξύδι,αφήνουμε λίγο να 
    εξατμιστεί,προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και τέλος την 
    ντομάτα.Αφήνουμε για 5` να εξατμιστούν τα πολλά 
    υγρά,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαριδές 
    ολόκληρες.Βράζουμε για 2` μόνο και σβήνουμε τη φωτιά."Ξήνουμε" 
    το κους κους με ένα πιρούνι να ξεχωρίσει,το προσθέτουμε στα 
    υπόλοιπα υλικά μαζί με τον άνηθο και την πάπρικα και σερβίρουμε 
    με τις πιτούλες!Το μυστικό είναι τα υλικά να 
    παραμείνουν "ζωντανά" και να μην τα "σκοτώσουμε" στην 
    πυρά.Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο σε μικρές 
    μπουκιές αντί των γαρίδων και να προσθέσουμε ότι λαχανικό μας 
    αρέσει.Καλή μας όρεξη!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.