Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: ¶ψογη συνταγή!
Από: Lilly 12 / 6 / 2004
Βέβαια "αυθαιρέτησα" από συνήθεια! Τις σταφίδες τις έρριξα
κατευθείαν στη σάλτσα και πρόσθεσα λίγο κουκουνάρι.
Τη δεύτερη φορά, αντικατέστησα τη συναγρίδα με λαγόψαρο, ενώ
στη σάλτσα μια και μου έλλειπε το κουκουνάρι, πασπάλισα τα
κρεμμύδια με σουσάμι, λίγο "κίκομαν", σκούρα ζάχαρη και αντί
για άσπρο έσβησα με σπιτικό κόκκινο (κονιακί) κρασί. Επίσης
άψογο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ωραία συνταγή!
Από: Ασπα 14 / 6 / 2004
Το θέμα των "ονομασιών" το έχει θίξει η Τίνα σε κάποια άλλη
συνταγή και πραγματικά είναι κάτι που το συναντάμε μπροστά μας
συνέχεια! Η παραπάνω συνταγή είναι πράγματι πολύ ωραία, αλλά δεν
είναι "αλα Σπετσιώτα". Η γνήσια "αλα Σπετσιώτα" είναι μια πολύ
αυστηρή συνταγή που περιλαμβάνει ντομάτα, σκόρδο και μαϊντανό,
άντε και πιπέρι, ώστε να αναδεικνύεται η γεύση του ψαριού που
συνήθως είναι συναγρίδα ή αν όχι τότε, πάλι κάποιο "πολύ πρώτο"
ψάρι. Η προσθήκη ελιάς, καουκουναριού και σταφίδας σε ψάρι,
σίγουρα δίνει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι τη γνήσια συνταγή.
Είναι δηλαδή κάτι .... "σαν αλα Σπετσιώτα" ή σαν άσπρο τυρί με
ζαμπόν, πιπεριά και μαϊντανό που το λέμε "φέτα".....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|