www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψάρι αλα Σπετσιώτα


Υλικά

  • 6 φέτες συναγρίδας (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες περασμένες από την σήτα
  • 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελιές (πράσινες ή μαύρες)
  • 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
  • 3 κουταλιές κάπαρη
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  2. Αφήνουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό να φουσκώσουν και τις ανακατεύουμε με την κάπαρη.
  3. Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
  4. Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
  5. Μοιράζουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  6. Καθώς ψήνεται το ψάρι το περιβρέχουμε μερικές φορές με την σάλτσα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ¶ψογη συνταγή!
    Από: Lilly  12 / 6 / 2004
    Βέβαια "αυθαιρέτησα" από συνήθεια! Τις σταφίδες τις έρριξα 
    κατευθείαν στη σάλτσα και πρόσθεσα λίγο κουκουνάρι.
    Τη δεύτερη  φορά, αντικατέστησα τη συναγρίδα με λαγόψαρο, ενώ 
    στη σάλτσα μια και μου έλλειπε το κουκουνάρι, πασπάλισα τα 
    κρεμμύδια με σουσάμι, λίγο "κίκομαν", σκούρα ζάχαρη  και αντί 
    για άσπρο έσβησα με σπιτικό κόκκινο (κονιακί) κρασί. Επίσης 
    άψογο!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ωραία συνταγή!
    Από: Ασπα  14 / 6 / 2004
    Το θέμα των "ονομασιών" το έχει θίξει η Τίνα σε κάποια άλλη 
    συνταγή και πραγματικά είναι κάτι που το συναντάμε μπροστά μας 
    συνέχεια! Η παραπάνω συνταγή είναι πράγματι πολύ ωραία, αλλά δεν 
    είναι "αλα Σπετσιώτα". Η γνήσια "αλα Σπετσιώτα" είναι μια πολύ 
    αυστηρή συνταγή που περιλαμβάνει ντομάτα, σκόρδο και μαϊντανό, 
    άντε και πιπέρι, ώστε να αναδεικνύεται η γεύση του ψαριού που  
    συνήθως είναι συναγρίδα ή αν όχι τότε, πάλι κάποιο "πολύ πρώτο" 
    ψάρι. Η προσθήκη ελιάς, καουκουναριού και σταφίδας σε ψάρι, 
    σίγουρα δίνει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι τη γνήσια συνταγή. 
    Είναι δηλαδή κάτι .... "σαν αλα Σπετσιώτα" ή σαν άσπρο τυρί με 
    ζαμπόν, πιπεριά και μαϊντανό που το λέμε "φέτα"..... 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ωραία συνταγή!
      Από: Lilly  14 / 6 / 2004
      Δεν θα  τα χαλάσουμε στην ορολογία ¶σπα μου! Η συνταγή 
      δοκιμάστηκε και ήταν πολύ καλή!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.