Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καγιανάς με κρεμμύδια
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φετάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
- Ρίχνουμε παραπάνω από το μισό λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και κατεβάζουμε την σάλτσα μας από την φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε την ομελέτα μας με το υπόλοιπο λάδι.
- Βγάζουμε την ομελέτα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας και σερβίρουμε αμέσως.
Ο καγιανάς είναι μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή.
|
|