Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: χυμός ροδιού
Από: Λένα 17 / 1 / 2003
Ανδρέα, επειδή όσα περσικά πιάτα έχω δοκιμάσει, μου έχουν αρέσει
πολύ, θα ήθελα να το δοκιμάσω και αυτό! Πού κολλάω;Στο 1lit χυμό
ροδιού!Και για να εξηγηθώ, χωρίς να παρεξηγηθώ, δε βαριέμαι
καθόλου να στίβω ρόδια(το έχω ξανακάνει), αλλά αυτή την εποχή,
που όσα έκανε η ροδιά μας τα φάγαμε, δε με φτάνουν αυτά τα
μίζερα που έχουν τα ψυγεία των δύο Α-Β της πόλης μας! Μπορώ να
χρησιμοποιήσω γρεναδίνη(χωρίς να έχω κάνει θανάσιμο αμάρτημα) ή
μήπως να περιμένω μέχρι του χρόνου;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: χυμός ροδιού
Από: andycook 17 / 1 / 2003
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Αλοίμονο αν όλοι οι μάγειροι έκαναν την ίδια συνταγή. Ότι και να
κάνεις δεν πρόκειται να το κάνεις ίδιο ούτε με μένα ούτε με
κανέναν άλλο. Αυτό είναι βασική αρχή της μαγειρικής.
Εγώ θα έλεγα να το δοκιμάσεις με γρεναδίνη,να μας πείς τη γνώμη
σου, και του χρόνου -νάμαστε καλά- που θα γίνουν τα ρόδια, μας
ξαναλές τη γνώμη.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.
Τωρά υπάρχει και το ζελέ ροδιού. Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη -ή
όποιος άλλος- υπάρχει στο κατάστημα των Αφων Κουκουβίτη, Εδέσσης
7, Πλ. Εμπορίου
Καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: χυμός ροδιού
Από: Λένα 17 / 1 / 2003
Γιατί τόση χολή;Μια ερώτηση έκανα, ένα ναι ή ένα όχι περίμενα!
Δεν επιδιώκω να φτιάξω τίποτα ίδιο ούτε με σένα , ούτε με
κάποιον άλλο... Και ό,τι έγραψα, το έγραψα με την πρέπουσα
σοβαρότητα.Κρίμα που δεν υπάρχει savoir write...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: χυμός ροδιού
Από: andycook 19 / 1 / 2003
Λυπάμαι πολύ που με παρεξήγησες.
Σου απάντησα σε ότι ακριβώς με ρώτησες. Σου έδωσα και επιπλέον
πληροφορίες και στο τέλος σου ευχήθηκα καλή επιτυχία. Δεν
καταλαβαίνω που την βλέπεις τη χολή.
Μήπως είσαι λίγο μυγιάγκιχτη;
Σου εύχομαι να πετύχει η συνταγή σου, και σε ότι με χρειαστείς
πάλι εδώ θα είμαι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κουρκουμάς
Από: Δώρα από Θεσσαλονίκη 5 / 2 / 2003
Μόνο μια ερώτηση τι είναι ο κουρκουμάς.Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κουρκουμάς
Από: Ανδρέας 6 / 2 / 2003
Κουρκουμάς ή τούρμερικ ή κιτρινόριζα.
Μπαχαρικό κίτρινου χρώματος σε σκόνη. Δίνει πολύ ωραίο κίτρινο
χρώμα στα φαγητά. Μερικές φορές αντικαθιστά τον κρόκο, αλλά
υστερεί από αυτόν στο άρωμα. Θα το βρεις στα καταστήματα
μπαχαρικών και στα σούπερ μάρκετς.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κουρκουμάς
Από: Erevos 20 / 3 / 2003
Einai profanes.
Kourkoumpini pou apetuxe kai egine
sa loukoumas.
Epeidi o zaxaroplastis (akamatra rossopontia)
den i8ele na to petaksei to onomase kourkouma.
Filakia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τα εύσημα στον chef...
Από: Αλέκα Νικολαϊδου 23 / 11 / 2003
....έδωσε η παρέα όταν δοκίμασε την πάπια. Εγώ τους απάντησα
ότι δεν πάνε σε μένα αλλά στον κ. Ανδρέα Γάβρη, που εκτός από
τη συνταγή πρόσθεσε και τα γαργαλιστικά σχόλια περί "μίας από
τις ωραιότερες γεύσεις της παγκόσμιας κουζίνας και ένα από τα
πιο αγαπημένα φαγητά της περσικής αριστοκρατίας εδώ και
αιώνες". Έστι οι πάπιες που μου έφερε ο φίλος μου ο Γιάννης,
λέγοντας ότι μόνον εγώ μπορώ να τις κάνω γιατί η Βάσω, η
γυναίκα του ούτε που να τις δει, βρήκαν τον προορισμό τους.
Η σαμπάνια δεν ήταν rose, γιατί ψάχνοντας την τελευταία στιγμή
δε βρήκαμε στο s/m της γειτονιάς. Έτσι περιοριστήκαμε στη
λευκή, που και αυτή καλούτσικα του πήγαινε. Αυτό κολλάει στα
περί ορέξεως που προηγήθηκαν.
Περίμενα ότι λόγω του ροδιού το πιάτο θα έχει κόκκινο χρώμα,
αλλά αυτό στο κρεατί μου βγήκε. Αλλά ήταν νοστιμότατη. Το
καρύδι έδενε τέλεια με τη στιφάδα του ροδιού και όλα μαζί
έδεναν τέλεια με τις πάπιες, που σημειωτέον δεν ήταν εκτροφείου
και για το λόγο αυτό δεν ήταν και λιπαρές.
Ζάχαρη έβαλα μαύρη και όχι λευκή, διότι μου αρέσει περισσότερο
η γεύση της και νομίζω ότι είναι πιο διακριτική για τους
ελληνικούς ουρανίσκους όταν πρέπει να μπει στο φαγητό.
Για όσους αποφασίσουν να την φτιάξουν, προτείνω να κρατήσουν
μερικούς σπόρους ροδιού και τους βάλουν όταν σερβίρουν το
φαγητό στην πιατέλα. Έτσι θα έχουμε και την καλλιτεχνική
εικαστική νότα που απαιτεί η μαγειρική.
Να είσαι καλά, Ανδρέα και πάντα να μας προτείνεις τέτοια, ώστε
να μας κάνεις να νιώθουμε σαν ... Πέρσες βασιλιάδες.
Αλέκα Νικολαϊδου
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: περσική πάπια
Από: βάλια 17 / 6 / 2004
Το έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικό
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: υπέροχη!!
Από: μαρία 28 / 12 / 2004
Ανδρέα, περιμένω να δημοσιεύσεις και άλλες σύνταγες...
έφτιαξα την γεύση που προτείνεις πέρσι και άρεσε σε όλους τους
φίλους που είχαμε μαζευτεί!!
φέτος δοκίμασα την συνταγή με κοτόπουλο αντί για πάπια και μπορώ
πως μου άρεσε πολύ-πολύ...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 29 / 5 / 2005
Λοιπόν ... λοιπόν.... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα είπες παραπάνω?
αυτό σκέφτηκα και εγώ ... και με την πάπια ανα χείρας...
σκέφτηκα ότι ρόδια δεν έχω, ας το κάνω με μέλι-δυο κουταλιές
της σούπας (ε αυτό είχα, με αυτό δοκίμασα!!!!).
Η πάπια έγινε εξαιρετική. Χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο
βρασίματος για να μαλακώσει το άτιμο το πουλερικό, αλλά στο
τέλος μας αποζημίωσε με την γεύση του.
Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν η σάλτσα. Η γεύση πολύ καλή, αλλά
από εμφάνιση... πολύ χάλια, και στο χρώμα και στην όψη. Δεν
ξέρω τι μπορεί να φταίει, ίσως τα ρόδια να δίνουν άλλο χρώμα,
ίσως τα καρύδια να μην ήταν παντελώς πολτοποιημένα.. δεν ξέρω.
Πιθανόν να φταίει ότι έχω πλήρη άγνοια για την πέρσικη κουζίνα,
και παντελή απουσία γεύσεων από αυτή την περιοχή του κόσμου.
Την επόμενη φορά που θα την ξαναφτιάξω σκέφτομαι να μειώσω κατά
πολύ την ποσότητα των καρυδιών της συνταγής.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|