Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Πεντανόστιμη!!!
Από: Anastasia_old 11 / 11 / 2004
Τη δοκίμασα και είναι πολύ νόστιμη, πανεύκολη. Εγώ έβαλα
πιπεριά φλωρίνης από βάζο και της έδωσε ένα πολύ ωραίο χρώμα.
Ιδιαίτερα πρωτότυπη και για τραπέζι, ξεφεύγει από τις
συνηθισμένες με τη μαγιονέζα και είναι σίγουρα πιο ελαφριά.
Επίσης, πριν τη σερβίρω τη ζεσταίνω λίγο. Μου πάει καλύτερα
γιατί ζεσταίνεται και το μπέϊκον και μυρίζει υπέροχα!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
Από: Juanita la Quejica 11 / 11 / 2004
Στην Βαυαρία, κάνουν μια παρόμοια πατατοσαλάτα.
Βράζουν αρκετές πατάτες και τις κόβουν σε κομμάτια, προσθέτουν
μπόλικο ωμό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισές λωρίδες, μαϊντανό
ψιλοκομμένο, αγγούρι κομμένο σε κύβους και στο τέλος
τσιγαρισμένο ή ψημένο μπέϊκον, επίσης κομμένο σε κύβους.
Από μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Με προσοχή και στο
τέλος όμως, για να μη γίνει λύσσα η σαλάτα.
Λειώνουν κύβους βοδινού σε νερό, προσθέτουν λάδι και ξίδι
μπαλσάμικο και ρίχνουν το μείγμα στη σαλάτα, ανακατεύοντας
έντονα ώστε οι πατάτες να αρχίσουν να χάνουν το σχήμα τους και
να "πουρεφέρνουν". Πεντανόστιμη σαλάτα, αν και στην εμφάνιση
είναι λίγο ... κάπως!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
Από: η άλλη Αγγελική 15 / 11 / 2004
Γιατί να είναι "κάπως", Χουανίτα μου; Δε χρειάζεται να την
ανακατέψεις πολύ! Την κόβεις με το πηρούνι σε ακανόνιστα
κομμάτια, δεν βάζεις αλάτι, γιατί ο κύβος είναι αλμυρός (εγώ
βάζω "σκόνη λαχανικών") - χρησιμοποιείται ακριβώς για να μη
χρειάζεται πολύ λάδι και ξύδι για να νοστιμίσει (άρα έχει πολύ
λιγότερες θερμίδες). Επίσης δεν βάζω αγγούρι και μπέικον (ή
ζαμπόν) βάζω μόνο στη χάση και στη φέξη. Και όταν έχω
κρεμμυδάκι φρέσκο το χρησιμοποιώ αντί για πολύ (μα πολύ) λεπτά
φετάκια ξερού κρεμμυδιού, γιατί είναι πιο ελαφρύ για το
στομάχι. Το μαϊντανό τον θεωρώ απαραίτητο -και μάλιστα μπόλικο-
και για τη γεύση και για τις βιταμίνες. Γίνεται νοστιμότατη και
έτσι. Α! Ξέχασα. Πολλές φορές χτυπάω μουστάρδα μαζί με το
λαδόξυδο. Ενδιαφέρουσα κι αυτή η παραλλαγή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
Από: Juanita la Quejica 15 / 11 / 2004
Καλημέραααα!
Γίνεται "κάπως" όχι μόνο όταν την φτιάχνω εγώ, γενικά έτσι
είναι η συνταγή της και το look της στην Βαυαρία, ψιλονιανιά
και πικάντικη. Λίγο διαφορετική από τον τρόπο που τρώμε εμείς
τις πατάτες στην σαλάτα, που θέλουμε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια.
Εκεί την ανακατεύουν αρκετή ώρα επίτηδες, για να τα λειώσουν.
Έτσι όπως την περιγράφω, είναι πολύ διαδεδομένη συνταγή και την
φτιάχουν τακτικά στα περισσότερα σπίτια αλλά και σε εστιατόρια.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|