www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατατοσαλάτα με μπέικον


Υλικά

  • Για την σαλάτα:
    • 15 πατάτες μικρού μεγέθους
    • 20 κύβους μπέικον
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
    • 1 κουταλιά μαϊντανό
    • 1 κρεμμύδι
  • Για την σως:
    • 50 γρ. λάδι
    • 1 πιπεριά φλωρίνης
    • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στην μέση.
  2. Σοτάρουμε το μπείκον, το κρεμμύδι και αφού γίνουν τραγανά ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε ίσα-ίσα να μαραθούν.
  3. Μόλις κρυώσουν ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά.
  4. Χτυπάμε τα υλικά για την σως σε μιξεράκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Τη συνταγή συνιστά: η EvaK

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πεντανόστιμη!!!
    Από: Anastasia_old  11 / 11 / 2004
    Τη δοκίμασα και είναι πολύ νόστιμη, πανεύκολη. Εγώ έβαλα 
    πιπεριά φλωρίνης από βάζο και της έδωσε ένα πολύ ωραίο χρώμα. 
    Ιδιαίτερα πρωτότυπη και για τραπέζι, ξεφεύγει από τις 
    συνηθισμένες με τη μαγιονέζα και είναι σίγουρα πιο ελαφριά.
    
    Επίσης, πριν τη σερβίρω τη ζεσταίνω λίγο. Μου πάει καλύτερα 
    γιατί ζεσταίνεται και το μπέϊκον και μυρίζει υπέροχα!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
    Από: Juanita la Quejica  11 / 11 / 2004
    Στην Βαυαρία, κάνουν μια παρόμοια πατατοσαλάτα.
    
    Βράζουν αρκετές πατάτες και τις κόβουν σε κομμάτια, προσθέτουν 
    μπόλικο ωμό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισές λωρίδες, μαϊντανό 
    ψιλοκομμένο, αγγούρι κομμένο σε κύβους και στο τέλος 
    τσιγαρισμένο ή ψημένο μπέϊκον, επίσης κομμένο σε κύβους.
    Από μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Με προσοχή και στο 
    τέλος όμως, για να μη γίνει λύσσα η σαλάτα.
    
    Λειώνουν κύβους βοδινού σε νερό, προσθέτουν λάδι και ξίδι 
    μπαλσάμικο και ρίχνουν το μείγμα στη σαλάτα, ανακατεύοντας 
    έντονα ώστε οι πατάτες να αρχίσουν να χάνουν το σχήμα τους και 
    να "πουρεφέρνουν". Πεντανόστιμη σαλάτα, αν και στην εμφάνιση 
    είναι λίγο ... κάπως!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
      Από: η άλλη Αγγελική  15 / 11 / 2004
      Γιατί να είναι "κάπως", Χουανίτα μου; Δε χρειάζεται να την ανακατέψεις πολύ! Την κόβεις με το πηρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια, δεν βάζεις αλάτι, γιατί ο κύβος είναι αλμυρός (εγώ βάζω "σκόνη λαχανικών") - χρησιμοποιείται ακριβώς για να μη χρειάζεται πολύ λάδι και ξύδι για να νοστιμίσει (άρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες). Επίσης δεν βάζω αγγούρι και μπέικον (ή ζαμπόν) βάζω μόνο στη χάση και στη φέξη. Και όταν έχω κρεμμυδάκι φρέσκο το χρησιμοποιώ αντί για πολύ (μα πολύ) λεπτά φετάκια ξερού κρεμμυδιού, γιατί είναι πιο ελαφρύ για το στομάχι. Το μαϊντανό τον θεωρώ απαραίτητο -και μάλιστα μπόλικο- και για τη γεύση και για τις βιταμίνες. Γίνεται νοστιμότατη και έτσι. Α! Ξέχασα. Πολλές φορές χτυπάω μουστάρδα μαζί με το λαδόξυδο. Ενδιαφέρουσα κι αυτή η παραλλαγή.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παρεμφερής Βαυαρέζικη εκδοχή της Πατατοσαλάτας
        Από: Juanita la Quejica  15 / 11 / 2004
        Καλημέραααα!
        
        Γίνεται "κάπως" όχι μόνο όταν την φτιάχνω εγώ, γενικά έτσι 
        είναι η συνταγή της και το look της στην Βαυαρία, ψιλονιανιά 
        και πικάντικη. Λίγο διαφορετική από τον τρόπο που τρώμε εμείς 
        τις πατάτες στην σαλάτα, που θέλουμε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια. 
        Εκεί την ανακατεύουν αρκετή ώρα επίτηδες, για να τα λειώσουν.
        
        Έτσι όπως την περιγράφω, είναι πολύ διαδεδομένη συνταγή και την 
        φτιάχουν τακτικά στα περισσότερα σπίτια αλλά και σε εστιατόρια.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.