www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταυλανδέζικα ζυμαρικά


Υλικά

  • Mισό πακέτο λινγκουίνι
  • 6 άσπρα μανιτάρια
  • Mία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κούπα φύτρα φασολιού
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά όυστερ σως
  • 3 κουταλιές σόγια σως
  • Λίγο τριμμένο τζίντζερ
  • Λίγο κάρυ
  • Λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κύβο για ζωμό κότας
  • 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 4 κουταλιές σπορέλαιο



Ετοιμασία

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν αλ ντέντε.
  • Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, κρατώντας μόνο μερικά φύτρα για το γαρνίρισμα.
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι σε μεγάλο τηγάνι πρώτα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει τα ζυμαρικά μας.
  • Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, ρίχνουμε τα στραγγισμένα λινγκουίνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα από το μείγμα.
  • Γαρνίρουμε με λίγα φύτρα. Απαξ και βρεθούν τα υλικά, η εκτέλεση είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει πολύ κόσμο!

    Τη συνταγή συνιστά: Η Κάλλη

    Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή



    Σχόλια επισκεπτών

    • Θέμα: όυστερ σως
      Από: Μαρίνα   20 / 1 / 2003
      Όυστερ σως είναι η γούστερ σως;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: όυστερ σως
        Από: andycook  20 / 1 / 2003
        Καμμία σχέση. 
        Είναι σάλτσα από στρείδια και θα τη βρείτε έτοιμη στα σούπερ 
        μάρκετ.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Διόρθωσεις!
      Από: Κάλλη   20 / 1 / 2003
      1)Γαλα ΚΑΡΥΔΑΣ και όχι σόγιας!! Μεγάλη διαφορά!Κι αν βρείτε σε μορφή πηχτής κρέμας ακόμα καλύτερα. 2)Επίσης προσθέστε και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη 3) Εγώ καμιά φορά κλέβω και ρίχνω λίγο λαδάκι παραπάνω ;)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: σαλάτα και ποτό
      Από: Ειρήνη   24 / 1 / 2003
      Έκανα τη συνταγή, τα ζυμαρικά πολύ ωραία βγήκαν, αν και δεν έβαλα όυστερ ούτε σόγια σως. Φοβερός συνδυασμός και ιδιαίτερα μας άρεσε το διακριτικά εξωτικό άρωμα της καρύδας καθώς και η ελαφρά πικάντικη γεύση τψν μπαχαρικών και του σκόρδου. Μπορεί να προτείνει κανείς καμιά ταιριαστή σαλάτα και ποτό που να πάνε με το πιάτο αυτό?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: σαλάτα και ποτό
        Από: andycook  26 / 1 / 2003
        Δεν πρόκειται ακριβώς για ανατολίτικη σαλάτα, αλλά για ελληνική 
        επιννόηση με ελαφρύ αλληθώρισμα προς άπω ανατολή.
        
        Σαλάτα ατμού, ντρέσινγκ με γάλα καρύδας και πράσινο κάρυ 
        Υλικά:
        - μπουκετάκια μπρόκολου
        - μπουκετάκια κουνουπιδιού
        - καρότο ροδέλες	
        
        Για το ντρέσινγκ:
        - γάλα καρύδας
        - πράσινη πάστα κάρυ
        - ξίδι βαλσαμικό ή χυμό λεμόνι
        - τζίντερ τριμμένο
        
        Εκτέλεση:
        1.	Ψήνουμε τα λαχανικά στον ατμό.
        2.	Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ.
        3.	Μαρινάρουμε τα λαχανικά στο ντρέσινγκ και τα αφήνουμε 
        λίγη ώρα να τραβήξουν.
        4.	Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ σαν λοφάκι και στην κορυφή 
        βάζουμε λίγο γιαούρτι, να σπάσει την έντονη γεύση των 
        μπαχαρικών. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και κλαδάκια κόλιαντρου 
        ή μαϊντανού.
        
        Για το ποτό θα έλεγα μάλλον ένα κινέζικο κρασί ή ένα σέρυ που 
        φέρνει κάπως στα κινέζικα. Αν τα μπαχαρικά είναι αρκετά έντονα 
        τότε θα πήγαινε θαυμάσια και μια μεξικάνικη μπύρα -κορόνα ή σολ- 
        που συνδιάζεται αρκετά καλά με τις πικάντικες γεύσεις.
        
        Ελπίζω να βοήθησα.
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.