Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Απορίες
Από: Κωστας 2 / 10 / 2003
Οταν λετε μαγειρεύουμε για 30`` ριχνουμε και νερο;Τo ρύζι το
τηγανίζουμε αφού το εχουμε βράση;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απορίες
Από: Ανωνύμου 31 / 12 / 2003
Λοιπόν φίλε Κώστα, το ρύζι (για τηγανητό κινέζικο ρύζι) συνήθως
είναι βρασμένο, στραγγισμένο και κρύο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απορίες
Από: Ανωνύμου 31 / 12 / 2003
Κοιτώντας μια άλλη συνταγή του Ανδρέα σκέφτηκα ότι ίσως
ξεχάστηκε να μπεί το παρακάτω κείμενο:
`Προετοιμασία
Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί
πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε.`
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απορίες
Από: Ανωνύμου 31 / 12 / 2003
και κοιτώντας μία άλλη συνταγή του Ανδρέα σκέφτηκα: Ευτυχώς
θυμήθηκε να χρησιμοποιήσει την ομελέτα... χε χε χε χα χα χα
Νάσαι καλά Ανδρέα και χρόνια πολλά.
Natalia (υπογράφουσα και για τα προηγούμενα σχόλια που ξέχασα
να υπογράψω)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τηγανιτό ρύζι
Από: Χρυσαυγή 6 / 4 / 2005
καλημέρα!
Αύριο έχω τα γεννέθλιά μου και επέλεξα να φτιάξω το κινέζικο
ρύζι του Ανδρέα και το ινδικό κοτόπουλο Korma της Κάλλης.
Έχω συγκεντρώσει ήδη όλα τα υλικά και θα ήθελα μερικές
διευκρινίσεις έτσι ώστε να έχω σίγουρη την επιτυχία.
Σχετικά με το ρύζι:
Παρακαλώ Ανδρέα, αν με διαβάζεις, απάντησέ μου στα παρακάτω
ερωτήματα. Ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να γνωρίζει σίγουρα!
1) Το ρύζι μπασμάτι, πρέπει να είναι ήδη βρασμένο και κρύο ή να
το ρίξω εκείνη την ώρα στο τηγάνι και ενδεχομένως να προσθέσω
λίγο ζωμό για να βράσει?
2) Αλάτι ή καποιο μπαχαρικό δεν βάζουμε σε αυτή τη συνταγή?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τηγανιτό ρύζι
Από: Juanita La Quejica 6 / 4 / 2005
Χρόνια Πολλά Χρυσαυγή, Πολύχρονη!
Καλή Επιτυχία στα κινεζοϊνδικά μαγειρέματα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τηγανιτό ρύζι
Από: Ζωή 6 / 4 / 2005
Καλημέρα Χρυσαυγή! Σου απαντώ χωρίς να έχω κάνει ποτέ τη
συνταγή οπότε αν θέλεις αγνόησε το μήνυμα αυτό! Νομίζω ωστόσο
πως μπορώ να σε βοηθήσω.
Σχετικά με το πρώτο πραγματικά πιστεύω πως ο Ανδρέας εννοεί
έτοιμο ρύζι γιατί λέει πως αφού το προσθέσουμε στο τηγάνι
τηγανίζουμε μόνο για 30 δευτερόλεπτα.
Όσο για το δεύτερο ίσως να μη χρειάζεται αλάτι αφού το ρύζι
και το κοτόπουλο θα τα έχεις ήδη βράσει κανονικά σε αλατισμένο
νερό, βέβαια μια δοκιμή καθώς το μαγειρεύεις θα σε βοηθήσει.
Σχετικά με τα μπαχαρικά, μη σε ξενίζει που δεν έχει γιατί
αρκετά από τα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, πιπεριές, κόλιαντρο κτλ)
είναι αρωματικά οπότε πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα.
Τέλος τις καλύτερες ευχές μου για τα γενέθλιά σου, να `σαι
πάντα γερή και ευτυχισμένη! Χρόνια πολλά!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κινεζικα μαγειρέματα!
Από: Χρυσαυγή 6 / 4 / 2005
Juanita και Ζωή σας ευχαριστώ ειλικρινά και μέσα από την καρδιά
μου για τις προεόρτιες ευχές, μιας και αύριο είναι τα γεννέθλιά
μου!
Φιλιά πολλά!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κινεζικα μαγειρέματα!
Από: Δέσποινα Κ. 6 / 4 / 2005
Να ζήσεις Χρυσαυγηηή και χρόνια πολλαααά,
μεγάλη να γιιίνεις με άσπρα μαλλιααά...
Αυτά για τα αυριανά γενέθλιά σου.
Όσο για το ρύζι ρίξε μια ματιά στα Last 10 πιάτα,το τηγανητό
ρύζι.
Έχει πολλά κοινά σημεία με του Ανδρέα.
Το βράζει ελαφρώς πριν συνεχίσει τη διαδικασία.
Σου εγγυώμαι για το αποτέλεσμα μιας και το έφτιαξα κι έγινε
απερίγραπτο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παέλια?
Από: Δέσποινα Κ. 6 / 4 / 2005
Αυτό που ξέχασα να σχολιάσω είναι ότι η συνταγή αυτή έχει τα
ίδια ακριβώς υλικά με την παέλια που έχω δοκιμάσει κάπου.
Δεν ξέρω αν δεν ήταν τελικά παέλια εκείνη ή είναι λάθος η
ονομασία που έχει δώσει ο Ανδρέας.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παέλια?
Από: Juanita La Quejica 6 / 4 / 2005
Δέσποινα, μοιάζουν κάπως τα βασικά υλικά, αλλά δεν έχει καμία
σχέση το τελικό αποτέλεσμα.
Αρχικά, η paella δεν γίνεται ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ με μπασμάτι. Bomba
ισπανικό, arborio ή carnaroli. Το κινέζικο ρύζι βράζεται πρώτα
και μετά τηγανίζεται για να σκληρύνει, επίσης υπάρχει και η
λεπτοκομμένη ομελέττα, η έντονη γεύση της σόγια και ...
Καλά, προτιμότερο να δεις τις παεγιοσυνταγές του Ανδρέα και τη
δική μου, σύγκρινέ τις με το εδώ κινέζικο και θα αναγνωρίσεις
τις διαφορές, για να μην επεκτείνομαι.
Εγώ πάντως, αν και φτιάχνω συχνά paella λόγω κουμπάρου Ισπανού,
προτιμώ την κινέζικη εκδοχή, γιατί μου αρέσει η σόγια και το
σησαμέλαιο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παέλια?
Από: Δέσποινα Κ. 6 / 4 / 2005
Καλά δεν το συζητώ οι μαγειρικές μου γνώσεις σε καμμία περίπτωση
δεν συγκρίνονται ούτε με τις δικές σου,ούτε με του Ανδρέα και
πολλών ακόμα εδώ.
Δεν ήξερα καν πχ ότι η παέλια δεν γίνεται με basmati.
Αλλά όχι για να το παινευτώ, ό,τι μαγειρεύω γίνεται αριστούργημα!
(εδώ η ψωνάρα).:-))
Άσε ο καφές που φτιάχνω!(εδώ η καραψωνάρα). Δεν υπάρχει άνθρωπος
που να του έχω φτιάξει καφέ και να μην που είπε ότι είναι
καταπληκτικός.
Όχι δεν το λένε για να το πούν,κοσμοσυροή γίνεται για τον καφέ
μου.
Καλέ μέχρι και μαγαζί-cafe μου λένε ν` ανοίξω!
Και ρωτάω τώρα: Άντε να έχει κάποιος ταλέντο στη μαγειρική.Έχει
πληθώρα υλικών, μπορεί να πειραματιστεί, να φανταστεί κλπ.
Αλλά στον καφέ;; Βέβαια όπως καταλαβαίνεις και τον δικό μου τον
καφέ επί το πλείστον από τα χεράκια μου τον φχαριστιέμαι!
Δέσποινα-Η ψωνάρα καφετζού...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παέλια?
Από: Juanita La Quejica 6 / 4 / 2005
Μπα, μην νομίζεις Δέσποινα, κι εγώ δεν ξέρω σπουδαία πράγματα,
απλά κάποια φαγητά και κουζίνες μου "κολλάνε" κατά καιρούς,
οπότε ψάχνω, διαβάζω πολύ και πειραματίζομαι.
Όσο για τον καφέ, βρήκες το αδύνατο σημείο μου: καφές και αυγά
βραστά! Δεν τα πετυχαίνω με τίποτα. Πάντα χάλια ο καφές, πάντα
λάθος τα αυγά. Και καλά, για τον καφέ το καταλαβαίνω, δεν με
ενθουσιάζει. Για τα αυγουλάκια όμως; Ακόμα και αν κρατάω χρόνο,
πάλι ή πολύ νερουλά ή πολύ σφιχτά γίνονται.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
Από: Χρυσαυγή 7 / 4 / 2005
καλημέρα!
ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγειο (φαντάζομαι)
μετά το άνοιγμά της η σόγια σως, αλλά και η worcestershire ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Εστω και αργα...
Από: boubou 8 / 3 / 2006
καλημέρα σε όλους.
Απλώς ήθελα να αναφέρω ότι η συνταγή είναι καταπληκτική. Δεν
είχα επιχειρήσει ποτέ να μαγειρέψω κινέζικο (το έκανα μαζί με
γλυκόξινο κοτόπουλο) και πρέπει να πώ ότι ενθουσιαστήκαμε όλοι.
Είναι μία αρκετά εύκολη και παράλληλα εντυπωσιακή συνταγή με
έντονους γευστικούς συνδυασμούς. Τα συγχαρητήρια μου Ανδρέα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|