Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φρέσκος σολομός με μαρινάτα λατίνα.
Υλικά
- 400 γρ πολύ φρέσκο σολομό κομμένο σε φιλέτο (καθαρισμένο από την πέτσα τα κόκαλα και το ορατό λίπος)
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 1/2 κούπα χυμός λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 αγγούρι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι άνηθο
|
|
Προετοιμασία
- Κόβουμε το σολομό σε κύβους του 1 εκ.
- Αφήνουμε το σολομό να μαριναριστεί μέσα στο λεμόνι με το αλάτι και την πιπεριά (το site προτείνει 5 λεπτά η πείρα μου έδειξε ότι πρέπει να μείνει τουλάχιστον 2-3 ώρες και πάλι στους ελληνικούς ουρανίσκους φαντάζει ωμός).
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε πολύ την πιπεριά.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμύδι.
- Πριν σερβίρουμε, κόβουμε το αγγούρι στα τέσσερα κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους, το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το σολομό.
Την συνταγή έχει μεταφράσει η Τίνα από το www.savourez-le-saumon.com
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα
|
|