www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρύζι μπασμάτι με γαρίδες και κάρυ


Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες (3-4 στη μερίδα)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλάκια κάρυ
  • Λίγο κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • Για το ρύζι:
    • Ρύζι μπασμάτι
    • Λίγο λάδι
    • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    • Ανηθο



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες (μόλις να αλλάξουν χρώμα).
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
  4. Το ρύζι μπασμάτι το ξεπλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό με αλάτι για 3-4 ή και 5 φορές ανά 10 λεπτά, το βράζουμε για 5 λεπτά ακριβώς σε άφθονο καυτό νερό και το σουρώνουμε.
  5. Ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, το σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Είμαστε καλά;
    Από: Ανωνύμου   5 / 2 / 2003
    Κινέζικη συνταγή με κρέμα γάλακτος!;;;;;;; "Τύπου" κινέζικη , να 
    το δεχτώ...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Είμαστε καλά;
      Από: Ανδρέας  5 / 2 / 2003
      Αν έγραφες όνομα, θα σου απαντούσα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Είμαστε καλά;
        Από: Αντιγόνη   6 / 2 / 2003
        Παράβλεψη... Αντιγόνη με λένε
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Είμαστε καλά;
          Από: Ανδρέας Γάβρης  6 / 2 / 2003
          Λοιπόν Αντιγόνη, 
          δεν ξέρω αν έχεις δίκιο γιατί δεν ξέρω αν οι Κινέζοι γνωρίζουν 
          την κρέμα γάλακτος. 
          Η βασική συνταγή αναφέρει γάλα καρύδας. Εγώ για ευκολία έβαλα 
          κρέμα γάλακτος για να είναι πιο πρακτικό, γιατί γνωρίζω ότι 
          πολλές γυναίκες όταν βλέπουν παράξενα υλικά αποφεύγουν να 
          δοκιμάσουν τις συνταγές.Και το γάλα καρύδας είναι ένα υλικό που 
          στην επαρχία δεν βρίσκεται. Νομίζω όμως και το γάλα εβαπορέ θα 
          έκανε καλά τη δουλειά του.
          Ελπίζω να ικανοποίησα την απορία σου.
          Φιλάκια

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Είμαστε καλά;
            Από: Αντιγόνη   7 / 2 / 2003
            Αντρέα καλημέρα! 
            Με τη διεθνοποίηση, την παγκοσμιοποίηση και τα σχετικά, όλες οι 
            κουζίνες αλληλοσυμπληρώνονται και ενίοτε αλλοιώνονται! Πόσες και 
            πόσες "παρασοσιακές" ελληνικές συνταγές έχουν 
            καταντήσει "τύπου"!!!Έχω να προτείνω έτσι νέα κατηγορία!! 
            Διεθνοποιημένη κουζίνα
            Επειδή λοιπόν σε διαβάζω συχνά και όχι μόνο εδώ, επειδή μ΄αρέσει 
            η καλή κουζίνα που προτείνεις κι επειδή κοντεύω να πνιγώ στην 
            κρέμα γάλακτος,αφού δε λείπει από κανένα σχεδόν πιάτο, θα 
            μπορούσα να σου ζητήσω να δίνεις τα αυθεντικά υλικά των συνταγών 
            καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν μπορούν να τα 
            βρούν;
            Ευχαριστώ για τα φιλάκια ! Μου επιτρέπεις να σου στείλω κι εγώ;

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Είμαστε καλά
              Από: Ευαγγελία  5 / 3 / 2005
              Ρε Αντιγόνη... ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ-Ανδρέα! Ο Ανδρέας έχει δίκιο! Βρίσκομαι στην επαρχία και προσπαθώ εδώ κι ένα μήνα να βρω το γάλα καρύδας για να μη το κοσμίσω και με επίθετα! Πόσο πολύ να αλλάξει η γεύση αν δεν είναι γάλα καρύδας... έλεος! Ανδρέα μαζί σου και σε ευχαριστώ που επιτέλους βρήκα να αντικαταστήσω το περιβόητο γάλα καρύδας...
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Είμαστε καλά
                Από: Juanita La Quejica  5 / 3 / 2005
                Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρεις στην επαρχία 
                Ευαγγελία, δεν έχω προσωπική πείρα, δεν γνωρίζω.
                
                Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το γάλα καρύδας έχει μια πολύ 
                ιδιαίτερη γεύση, λεπτή μεν αλλά ιδιαίτερη και δίνει ξεχωριστό 
                ύφος στα φαγητά με κάρρυ. Αν στην συνταγή του Ανδρέα προσθέσεις 
                και λίγο ανανά και τζίντζερ, "όνειρο δεμένο στο μουράγιο, 
                λαλαλα"...

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Είμαστε καλά
                Από: Κάλλη  5 / 3 / 2005
                Δεν είναι και τόσο δύσκολο καλέ. Ευαγγελία για να μην κάνω
                διαφήμιση θα σου στείλω στο προσωπικό σου μέιλ κανά δυο ονόματα
                σούπερ μάρκετ όπου μπορείς να τη βρεις την...τιμημένη την κρέμα
                καρύδας!

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: hellooooooooooooo
    Από: Ευαγγελία  6 / 3 / 2005
    Juanita La Quejica, να `σαι καλά δικαιωθήκαμε χεχεχε! Και εσένα Juanita La Quejica και την Κάλλη αν δεν κάνω λάθος, σας έχω συναντήσει στην περιβόητη συνταγή... "κεικ με ρευστή σοκολάτα.." ακόμα να μου πετύχει.. θα γράψω κι εκεί σχόλιο και σε εκείνη τη συνταγή, δηλαδή τι σχόλιο όλο γκρίνια και παράπονα και απορίες είμαι! Φιλιά κορίτσια!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: hellooooooooooooo
      Από: Juanita La Quejica  6 / 3 / 2005
      Μην ξύνεις πληγές Ευαγγελία.
      
      Αυτό το κέϊκ, και στη συνταγή που αναφέρεις αλλά και σε μια 
      πολύ παραπλήσια που κάνει η κουμπάρα μου τακτικότατα και αρέσει 
      σε όλους μας, μου έχει τσακίσει τα φτερά της ζαχαροπλαστικής!
      
      Μόνο το μπραουνοκέϊκ της Κάλλης έχω καταφέρει να φτιάχνω έτσι 
      ώστε να τρώγεται. Αυτό με την ρευστή σοκολάτα ... χάνεται! Το 
      βάζω στο φούρνο και όταν το βγάζω έχει γίνει αόρατο! Μπας και 
      βάζω Αζαξ που τα κάνει αόρατα και δεν το παίρνω χαμπάρι; 
      Μυστήριο... 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κοτόπουλο λόγω αλλεργίας.
    Από: Χρυσαυγή  21 / 10 / 2005
    Δυστυχώς είμαι αλλεργική στα οστρακοειδή. Και η αλλεργία ήταν 
    επίκτητη, εδώ και 10 περίπου χρόνια. 
    Και το δυστύχημα είναι ότι μέχρι τα 17 μου δεν είχα κανένα 
    απολύτως πρόβλημα, που σημαίνει ότι έχω φάει ούκω λίγες φορές 
    και ξέρω πολύ καλά τι χάνω!! Οι γαρίδες ήταν ότι ωραιότερο 
    μπορούσα να φάω, ώσπου μια μέρα έπαθα την αλλεργία και έκτοτε 
    δεν μπορεσα να ξαναφάω οστρακοειδή, γιατί υπάρχει σοβαρός 
    κίνδυνος για την υγεία μου. Δυστυχώς για μένα, δεν πρόλαβα μεχρι 
    την ηλικία αυτή να φάω την περίφημη αστακομακαρονάδα που όταν 
    την βλέπω μου τρέχουν τα σάλια. 
    
    Για το λόγο αυτό, λέω να αντικαταστήσω τις γαρίδες του πιάτου 
    αυτού με κομματάκια κοτόπουλου. Καμμία σχέση βέβαια, αλλά λέω να 
    το φτιάξω γιατί που αρέσουν πολύ τα υπόλοιπα υλικά.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: κοτόπουλο λόγω αλλεργίας.
      Από: Κάλλη  21 / 10 / 2005
      Χρυσαυγή ρίξε μια ματιά στα συστατικά του σουριμιού, νομίζω ότι
      φτιάχνεται από κρέας ψαριού, ίσως είναι καλό υποκατάστατο για μια
      στο τόσο που λαχταράς τη γεύση των θαλασσινών.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: κοτόπουλο λόγω αλλεργίας.
        Από: Χρυσαυγή  21 / 10 / 2005
        Αν τα λαχταράω Κάλλη??? 
        Η ψυχή μου το ξέρει πόσο!! 
        
        Όμως μαζί δεν είχαμε κανει μια κουβέντα για το ότι δεν είναι 
        καλό το σουρίμι λόγω μετάλλαξης?
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ
    Από: ΧΡΙΣΤΙΝΑ  21 / 10 / 2005
    Γειά σου Χρυσαυγή,
    
    αυτή την συνταγή την έφτιαξα για πρώτη φορά με κομματάκια 
    στήθους κοτόπουλου (επειδή δεν είχα γαρίδες)και από τότε την 
    φτιάχνω μόνο με κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό !!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διευκρίνηση
    Από: Ζωή  26 / 10 / 2005
    Τις γαρίδες θα πρέπει να τις καθαρίσουμε πρώτα ή τις βάζουμε 
    όπως είναι, και με τα κεφάλια;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.