Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτι της Δώρας
Υλικά
- 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
- 1/2 κιλό μυζήθρα πικάντικη και σκληρή τριμμένη στον τρίφτη
- Λίγο άνηθο
|
|
Ετοιμασία
- Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας
λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
- Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο
άνηθο ψιλοκομμένο.
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.
Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα από Θεσ/νίκη
|
|