Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: chef saucier 17 / 12 / 2003
δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κρεμμύδι σε φρουτώδη σάλτσες. η γέυση
του κρεμμυδιού ερχετε σε αντιθεση με τη γευση των φρουτων και
δημιουργουν ενα ανεπιθυμιτο αποτελεσμα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κι όμως
Από: Óλυ 8 / 10 / 2004
είναι καταπληκτική σάλτσα και με το κρεμμύδι,την έχω φτιάξειέχω
συνοδεύσει χοιρινό ψητό.Είναι εξαιρετική!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γουστερ σως
Από: Νένα 24 / 2 / 2005
Τάμαθες Κάλλη μου, απαγορεύτηκε η γούστερ επειδή έχει χρωστική
που προκαλεί καρκίνο.Δεν ξέρω αν στην Αγγλία τη μάζεψαν απ τα
ράφια των καταστημάτων, απ εδώ όμως τη μάζεψαν.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: Juanita La Quejica 24 / 2 / 2005
Απαγορεύτηκε μόνο μίας συγκεκριμένης εταιρείας η
Worcestershire, γιατί βρήκαν οι Ιταλοί από σπόντα ότι το Sudan
1 που απαγορεύεται από πέρισυ να μπαίνει στα τρόφιμα, είχε
χρησιμοποιηθεί παράνομα στο chilly που έκαναν εισαγωγή από την
Ινδία οι Άγγλοι. Οι οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα...
Εκτός από τα περί Sudan 1 (που υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και
στα δικά μας ΜΜΕ αλλά και στο ίντερνετ), διάβασα ότι στην Κύπρο
αποσύρουν κάποια είδη μελιού 2 γνωστών ελληνικών εταιρειών, που
κυκλοφορούν ευρέως στην δική μας αγορά, γιατί βρήκαν μέσα
Dichlorbenzol, ένα εντομοκτόνο που θεωρείται καρκινογόνο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: Κάλλη 25 / 2 / 2005
Αχ πώς να μην τα μάθω, είναι η μεγαλύτερη απόσυρση τροφίμων στην
αγγλική ιστορία. Σάλος! Έχουν εκδοθεί λίστες με τα απαγορευμένα
τρόφιμα και ανανεώνονται διαρκώς. Τα περισσότερα ήταν
ετοιματζίδικα, κονσέρβες, κατεψυγμένα γεύματα για μικροκύματα,
κτλ, οπότε τη γλιτώσαμε...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: Juanita La Quejica 25 / 2 / 2005
Συνολικά έντεκα χώρες της ΕΕ είχαν εισάγει από τη Βρετανία
παρτίδες έτοιμης σάλτσας που είχαν νοθευτεί από παραγωγούς
τσίλι με την πιθανώς καρκινογόνο χρωστική ουσία Σουδάν 1
(ερυθρό του Σουδάν), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ήδη
γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες αυτές.
Οι χώρες όπου πιθανώς ή σίγουρα κατέληξε η χρωστική διεξάγουν
ήδη ελέγχους και η Κομισιόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι
εταιρείες τροφίμων οφείλουν να πετάξουν τα αποθέματα τσίλι που
περιέχουν τη χρωστική ουσία.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μάρκος Κυπριανού, Ευρωπαίος
επίτροπος Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή, αναφέρει σε
ανακοίνωσή του ότι ορισμένες εταιρείες «δεν έχουν αναλάβει τις
ευθύνες τους και δεν έχουν αποσύρει τα αποθέματα της πρώτης
ύλης».
Η επίμαχη χρωστική χρησιμοποιείτο κυρίως στην Ινδία για το
χρωματισμό του τσίλι, αλλά απαγορεύτηκε στην ΕΕ από τον Ιούλιο
του 2003 λόγω ενδείξεων ότι είναι καρκινογόνος.
Η ανησυχία για το Σουδάν 1 έχει εξαπλωθεί σε 12 κράτη μέλη της
ΕΕ, δήλωσε την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Φίλιπ Τοντ. Το Βέλγιο, η Κύπρος, η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η
Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η
Ισπανία διεξάγουν ήδη ελέγχους και η Αυστρία είναι η τελευταία
που έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο αυτόν.
Στην Ελλάδα, μέχρι τώρα έχουν αποσυρθεί από την αγορά δύο
προϊόντα. Πρόκειται για τη σάλτσα Worcester Sauce της εταιρείας
Premier Foods, καθώς και για τη Seafood Sauce της εταιρείας
Unilever.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, από την κυκλοφορία αποσύρονται
και οι σάλτσες Dijon της σκωτσέζικης εταιρείας McCormick, καθώς
κατά την παρασκευή τους χρησιμοποιείται η σάλτσα Worcester
Sauce, η οποία εμπεριέχει την επίμαχη ουσία. Στην Ελλάδα
τέτοιες σάλτσες χρησιμοποιούνταν από γνωστή αλυσίδα εστιατορίων
γρήγορης εστίασης.
Η Βρετανία απέσυρε 427 έτοιμα γεύματα, σάλτσες και σούπες από
τα ράφια των σούπερ-μάρκετ μετά τον εντοπισμό σε τρόφιμα της
παράνομης χρωστικής.
(από το in.gr,
http://www.in.gr/news/article.asp?
lngEntityID=604250&lngDtrID=252 )
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: Αλέκα Νικολαϊδου 4 / 3 / 2005
Ηθικό δίδαγμα: στη κουζίνα ολοταχώς, αφήστε τα ετοιματζίδικα,
φτάξτε σπιτικές σαλτσούλες, αγαπήστε τον καταψύκτη σας (βοηθάει
να έχουμε έτοιμα σπιτικά φαγητά). ...χμ! έτσι όπως πάει μας
βλάπω να φτιάχνουμε σπιτική γούστερ σως. Μήπως έχει κανείς τη
συνταγή;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: εύα 4 / 3 / 2005
Συντάσσομαι απόλυτα κουκλίτσα! Άλλωστε έχουμε και μικρά παιδιά
να μεγαλώσουμε και να τα μάθουμε να τρέφονται σωστα. Δεν μας
έφταναν όλα τα άλλα , σήμερα στο forum διάβασα άρθρο φίλης που
αναφέρεται στο βαθμό επικινδυνότητας των σκευών teflon! Τι άλλο
θα ακούσουμε! Παρεπιπτόντως να μου φιλήσεις τα διδυμάκια. Σου
έστειλα τις ευχές μου για αυτά , έστω και ετεροχρονισμένα
(www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=17563),μιας και την
ίδια μέρα απέκτησα και γω τον γιο μου!! Το πιο ζεστό μου , όμως
φιλί το στέλνω στον κούκλο τον πρωτότοκο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γουστερ σως
Από: ΣΟΦΙΑ 17 / 3 / 2005
Τελικά, με ποιό υλικό θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε την
Γούστερ Σως? Ή μήπως να την αφαιρούσαμε τελείως?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|