www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πικάντικο κοτόπουλο με καυτερές πιπερίτσες


Υλικά

  • 150 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κουτάλι αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλιές ρυζόκρασο
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ρίζα τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά ρυζόξυδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 ξερές, καυτερές πιπερίτσες, κομμένες σε μικρά κομματάκια και σοταρισμένες ελαφρά (μέχρι να ροδίσουν)
  • 1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φιστίκια ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε διαγώνια κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τα αναμιγνύουμε καλά με το αλάτι, το ασπράδι, το ρυζόκρασο και το κορνφλάουρ και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή τηγάνι, τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε πολύ δυνατή φωτιά για 30'', στραγγίζουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Κρατάμε μόνο 1 κουταλάκι από το λάδι στο γουόκ, τηγανίζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις καυτερές πιπερίτσες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το δυνατό τηγάνισμα για 3'-4' ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.
Ενα πιάτο για γερά στομάχια που θα σας αποζημιώσει όμως με την πλούσια γεύση του και το εξαιρετικό του άρωμα.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Aπορία
    Από: Magia   17 / 3 / 2003
    Τι είναι το ρυζόκρασο και το ρυζόξυδο? Που αλλού μπορώ να τα χρησιμοποιήσω? Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Aπορία
      Από: Ανδρέας  17 / 3 / 2003
      Ρυζόκρασο = κρασί από ρύζι
      Ρυζόξιδο  = ξίδι από ρύζι
      Το βρίσκεις στα καταστήματα που πουλάνε τρόφιμα από άπω ανατολή.
      Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην παρασκευή συνταγών από την 
      Άπω Ανατολή.
      Αν σου αρέσει μπορεί να το χρησιμοποιήσεις και αλλού.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πικάντικο κοτόπουλο με καυτερές πιπερίτσες
    Από: Νiki  8 / 3 / 2004
    Είμαι από Κύπρο και δεν έχουμε ρυζόκρασο και ρυζόξυδο τι μπορώ να χρησιμοποιήσω στην θέση αυτών των δύο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.