www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χούμους με ρεβύθια


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό τα ρεβίθια και το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  2. Σερβίρουμε σε μπωλάκι και γαρνίρετε με μαϊντανό και πάπρικα.

Τη συνταγή συνιστά: η Evak

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ελληνικό Χούμους
    Από: Κωστής  11 / 4 / 2003
    Δεν ήξερα πως το χούμους είναι και ελληνικό πιάτο. Οσες φορές 
    μου το σέρβιραν και ρώτησα, μου είπαν περί αραβικής-
    μεσανατολικής καταγωγής του. Ερώτηση: υπάρχει ελληνικό όνομα; 
    (Αν ήμασταν στο τραπέζι, προφέροντας την ερώτηση, τα μάτια μου 
    θα έκαναν έναν κύκλο για να σταματήσουν γεμάτα προσμονή στον 
    Ανδρέα..)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ελληνικό Χούμους
      Από: Ανδρέας  11 / 4 / 2003
      Χούμους είναι μια λέξη που συναντάται σε όλη την ανατολική 
      Μεσόγειο και τη βόρεια Αφρική. Δεν ξέρω την καταγωγή της ούτε 
      την ετοιμολογία της. Από το εύρος εξάπλωσής της όμως, μπορούμε 
      να εικάσουμε ότι πρόκειται για αραβική επινόηση που πέρασε και 
      σε μας μέσα από αυτή την ανελέητη συναλλαγή των πολιτισμών.
      Χούμους στην πρωταρχική του μορφή σημαίνει έναν απλό πουρέ από 
      ρεβίθια, αλλά στο διάβα έχει δεχτεί πληθώρα προσθαφαιρέσεων, 
      κυρίως μυρωδικών που έχουν δώσει κατά τόπους εκπληκτικά 
      εδέσματα, στον Λίβανο π.χ. βάζουν κύμινο και καυτερή πιπεριά. 
      Φανταστείτε πόσες εκδοχές θα συναντήσετε μέχρι το Μαρόκο ή τη 
      Μαυριτανία. Δεν ξέρω από που έλκει την καταγωγή η συγκεκριμένη 
      εκδοχή που μας χάρισε η Εύα.
      
      Έχω συναντήσει και μία συνταγή που αναφέρεται ως χούμους, με 
      προέλευση το Ισραήλ, η οποία όμως είχε ως βασικό συστατικό τη 
      μελιτζάνα, με σκόρδο, ταμπάσκο και αράπικα φυστίκια κοπανισμένα. 
      Δεν ξέρω αν είναι σωστή η ονομασία ή πρόκειται για λάθος του 
      συγγραφέα.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ελληνικό Χούμους
      Από: Αντώνης  12 / 4 / 2003
      Συγχωρήστε μου λοιπόν την ασχετοσύνη. Αλλάζω την προέλευση και το καταχωρώ στην Αραβική κουζίνα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.