Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτοσαλάτα (ή γαλοσαλάτα)
Υλικά
- Ενα κοτόπουλο βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει δύο-τρία γαρύφαλλα (για την μυρωδιά)
- 1/2 κιλό μανιτάρια σε φετούλες
- 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
- 2-3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
- Τριμμένο καρύδι
- Σως:
- 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
- 1/4 από το παραπάνω βαζάκι κέτσαπ
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Λίγο χυμό λεμονιού για να αραιώσει η σως
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ξεψαχνίζουμε το πουλερικό, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές τα οποία
προηγουμένως έχουμε σοτάρει καλά με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το τριμμένο
κασέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σως: Ανακατεύουμε τα υλικά για την σως, δοκιμάζουμε και αν εγκρίνουμε ρίχνουμε τα 2/3 στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, στρώνουμε την επιφάνεια καλά, ρίχνουμε και την υπόλοιπη σως από πάνω και την στρώνουμε και αυτή καλά από πάνω.
- Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο καρύδι και διακοσμούμε με
φύλλα μαϊντανού.
Σκεπάζουμε την σαλατιέρα με μεμβράνη, την βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς και την
καταναλώνουμε την επομένη. (Πρέπει να είναι δροσερή και όχι παγωμένη).
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|